Sociala
sreda, 28. september 2016

Častim 1/2 litra!

Ob pričetku novega študijskega leta vrača tradicionalna vseslovenska študentska krvodajalska akcija “Častim pol litra!”.

V sklopu Študentske krvodajalske akcije s sloganom »Častim pol litra!« med 10. in 14. oktobrom 2016 pripravljata Študentska organizacija Univerze na Primorskem, v okviru projekta PreProstoVoljni, in Klub študentov občine Koper krvodajalsko akcijo na Primorskem.

 

Kri bodo primorski študenti tokrat lahko častili od ponedeljka 10.10. do petka 14.10.2016, med 8. in 12. uro, v Splošni bolnišnici Izola (oddelek za transfuzijsko dejavnost).

»Pomembno se je zavedati, da v Sloveniji statistično vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri. Tovrstne akcije so idealna priložnost, da spodbudimo študentsko populacijo in širimo pomen krvodajalstva med mladimi, kar nam glede na vsakoletno porast števila mladih krvodajalcev tudi uspeva,« študente vabi k darovanju krvi Matija Jenko, vodja Študentske krvodajalske akcije na Primorskem.

 

Za prevoz bo poskrbljeno s strani ŠOUP-a. Vsak dan bo iz Kopra (Oli Burger) organiziran prevoz do bolnišnice in nazaj, svoj termin za prevoz pa si lahko študent rezervira TUKAJ.

Mi častimo, častiš tudi ti?

Spremljaj dogodek na Facebook-u ali na spletni strani www.castimkri.si.

Vsem udeležencem krvodajalske akcije  ISIC in STAL omogočajo cenejši nakup ISIC mednarodne študentske izkaznice!

Akcija je organizirana pod okriljem Študentske organizacija Slovenije, skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani, Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru in Zvezo Študentskih klubov.

Projekt PreProstoVoljni je podprla Luka Koper, d.d. v okviru Sklada Živeti s pristaniščem.

Zanimivo /povezane novice