Splošno
četrtek, 24. januar 2019

Café Evropa

Pogovorni večer z Matjažem Troštom.

Europe Direct Koper-Capodistria vabi na prvi pogovorni večer iz cikla treh, poimenovanih Café Evropa, ki bo v sredo, 6. februarja 2019, ob 18. uri v prostorih PiNE.

Od januarja do aprila 2019 bodo organizirali cikel treh pogovornih večerov poimenovanih Café Evropa. Njihov namen je javnost aktivirati, spodbuditi kakovostno razpravo o evropskih volitvah in izzivih, s katerimi se srečuje EU in se odzvati na aktualne razprave o EU.

Gost večera bo Matjaž Trošt, novinar in nekdanji dopisnik RTV Slovenija iz Bruslja. Z njim bodo govorili o aktualnem dogajanju v Evropi.

Matjaž Trošt, novinar Zunanjepolitičnega uredništva Radia Slovenija, je leta 1999 tam tudi začel svojo novinarsko pot. Zadnjih 16 let se poglobljeno ukvarja z mednarodnimi odnosi in zunanjo politiko, med letoma 2010 in 2018 pa je iz Bruslja poročal kot dopisnik RTV Slovenija.

V tem obdobju je tako rekoč iz prve vrste novinarskega parterja spremljal razreševanje finančne krize, grške dolžniške krize, migrantske krize, razprave in dokaze vzpona populizma ter prva poglavja sage o izstopanju Združenega kraljestva iz Evropske unije.

Dogodek je brezplačen. Mesta so omejena. Udeležbo je potrebno potrditi na spletnem obrazcu najkasneje do ponedeljka, 4. februarja 2019 oz. do zapolnitve prostih mest.

Zanimivo /povezane novice

ŠOUP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamuditi