Interesne dejavnosti
sreda, 06. junij 2018

Bunga

TA SMEŠ'N FESTIVAL!

Najbolj odmevani festival smeha na Primorskem se vrača v Koper. Z znanimi slovenskimi in tujmi komiki, komedijo, ki je razprodala gledališča po celi Sloveniji, in najboljšo publiko daleč na okrog = BUNGA - ta smeš’n festival!

Ker eden ni nobeden, gremo mi raje na dva. Z vami bomo torej dva smešna večera; enega kar tako med tednom, drugega pa po nedeljskem kosilu, v juniju.
Preden konča se šola in se gre na morje.

14. junij - Večer Komikov in 17. junij - Buh Pomagej!

VEČER KOMIKOV
Dvorana Sv. Frančiška Asiškega - Martinčev trg
-14. junij
Večer slovenskih komikov Gašperja Berganta, Lucije Ćirović ter Maje Blagovič in Milana Vodopivca, kot lika Marije in župnika Bonifacija iz še vedno priljubljene serije Ena žlahtna štorija. V goste pa prihaja eden izmed najboljših srbskih komikov, naravnost iz Beograda, Srđan Jovanović.

BUH POMAGEJ!
Dvorana Sv. Frančiška Asiškega - Martinčev trg
-17. junij
Komedija, ki so jo v vseh regijah po Sloveniji zelo dobro sprejeli. V nekaterih abonmajih so jo celo razglasili za komedijo leta. Tokrat stopa zadnjič na domača tla v Sežani, v Kopru pa prvič in najbrž tudi zadnjič. No ni nujno ampak bi res bili tisti, ki je niste videli?

V enem in edinem vaškem bifeju Eden se iz dneva v dan odvijajo enake zgodbe. Izkušen gostinec Marko do obisti pozna navade svojih gostov, zato ob nedeljah bife odpre nekoliko prej. Na kavico in jutranja modrovanja takrat namreč prihaja Tuljo, lastnik pogrebnega zavoda Eden manj.
Tudi tistega usodnega nedeljskega jutra ob premlevanju dogodkov vaškega življenja sanjata nov in drugačen svet, le da ju tokrat med sanjarjenjem preseneti obisk gospoda Boga. Razočaran nad človeštvom jima ta slovesno naznani, da pripravlja nov vesoljni potop. Novica ni kaj prida spodbudna in Tuljo in Marko nad njo nista najbolj navdušena. Ko pa jima Vsemogočni pove, da sta med vsemi Zemljani edina, ki bosta vesoljni potop preživela, postanejo prijatelji. Prijateljski odnos opogumi Tulja in Marka, da Bogu začneta sugerirati načrt nove, pravičnejše ureditve sveta. Tekom dogajanja doživita svoj notranji razvoj in se iz egocentričnih in koristoljubnih Slovencev začneta spreminjati v bojevnika za dobrobit vsega človeštva …



Igrajo: Boris Devetak, Žan Papič, Franko Korošec • Scenarij: Boris Devetak, Žan Papič • Režija: Danijel Malalan • Kostumografija: Tina Bonča • Scenografija: Klemen Merhar, Boštjan Majcen • Producent: Smejmo se • Koproducent: Kosovelov dom Sežana

Zanimivo /povezane novice