Šport
petek, 04. oktober 2019

10 razlogov zakaj na Čisto 10ko

Če še vedno oklevaš z odločitvijo iti ali ne iti, naj ti pomagamo z 10-imi razlogi, ki te bodo prepričala.

Leto je naokoli in kmalu te čaka Jesenska Čista 10ka!, in sicer v sredo, 16. oktobra 2019, od 9. ure dalje v Areni Bonifika v Kopru. Če še vedno oklevaš z odločitvijo iti ali ne iti, naj ti pomagamo z 10-imi razlogi: Zakaj MORAŠ na Čisto 10ko??




  • Največja in EDINA tradicionalna študentska športno-zabavna prireditev na Obali!

10ka je tradicionalna prireditev, ki jo organizirata UŠZP in ŠOUP, saj skrbita za to, da študij ni samo študij, ampak nekaj več. Vsako leto se je udeležijo študentke in študenti Univerze na Primorskem in Fakultete za pomorstvo in promet (UL), ki tekmujejo v desetih športno-družabnih disciplinah. Tudi letos smo na prireditev povabili Univerzo v Trstu, s katero želimo tudi v bodoče sodelovati na vseh projektih. Ekipe so razdeljene po fakultetah, tako gre za medfakultetno tekmovanje, kjer se točke po posameznih disciplinah seštevajo. Na koncu ekipa z največ osvojenimi točkami prejme status najboljše fakultete in prehodni pokal Čiste desetke.

PRIJAVI SE TUKAJ ali na dan prireditve v Areni Bonifika. Prijava je brezplačna za imetnike kartice Zdrava Zabava!


  • 10ka se izvaja že 22 let!

Ja, že 22 let trdimo, da šport in zabava lahko gresta z roko v roki, kar je do sedaj preverilo že 10.000 udeležencev.


  • Imaš prost dan.

10ka se vedno zgodi na isti dan - Rektorjev dan, ki je za študente prost dan, zato nimaš izgovora, da ne prideš. :P


  • Brezplačna udeležba.

Seveda, brezplačno, nismo še povedali? Poleg dobre zabave in športanja prejmeš jubiljeno majico, topel obrok in čisto nič navaden dan.


  • Majica za spomin in topel obrok.

Reeees, čisto brezplačno.


  • Nova in stara družba na enem mestu.

Čista 10ka je že dolga leta sinonim za srečanje vseh študentov UP, ki na novo pričenjajo, nadaljujejo ali so tik pred tem, da zaključijo študij. Ne samo, da na 10ki preživiš kvaliteten, zabaven in športen čas s tvojimi prijatelji, ampak spoznaš tudi nove, s katerimi si deliš isti cilj! Zmagati!


  • Braniš barve svoje fakultete!

Vsaki fakulteti dodelimo tekmujočo barvo za tekmovalce v 10-tih disciplinah. Tekmovalci izbrane fakultete prejmejo brezplačno majico v isti barvi, v kateri tekmujejo tekom dogodka.


  • Tekmuješ v 10tih bolj ali manj resnih disciplinah. :)

Če ti ni po volji določen šport, se še vedno lahko odločiš za neolimpijske discipline briškole, namiznega nogometa, namizne igre ali minuta do zmage.


  • Sladko je tekmovati, še slajše zmagati.

We are the champions!


  • Zvečer se zabava nadaljuje na brucovanju!

Daaaaaaa, Brucovanje 2019, brez tega ne gre! Na brucovanju tudi podelimo prehodni pokal Čista 10ka zmagovalcem študijskega leta 2019/2020! Žurka!


Dogodek je sofinanciran s strani MOK in Športne unije Slovenije. Prav tako bo potekala na dogodku predstavitev projekta SOPA.