Šport
sreda, 11. maj 2022

Žan in Milan ponovno do zmage

Športi z loparji

V ponedeljek, 9.5.2022 je na Srednji tehniški šoli v Kopru potekal turnir v namiznem tenisu in badmintonu.

V uvodnem delu tekmovanja je bilo medsebojno preigravanje, po katerem smo dobili kandidate za polfinale.  V namiznem tenisu se je za medalje potegovalo 8 udeležencev, v badmintonu pa 2.

Določeni posamezniki so si bili zelo izenačeni in rezultati tekem v namiznem tenisu so se zaključili z majhno razliko v točkah. Malo športne sreče je vsekakor tudi pripomoglo k uspehu.

V polfinale se je ponovno uvrstil Žan, ki je tokrat igral proti Victorju in suvereno zmagal. Marko, eden favoritov za medalje, pa je moral v boj proti Aleksandru in uspešno zmagal. V tekmi za tretje mesto Je Aleksandar premagal Victoja z 2:0, Finale pa se je odigralo na 3 dobljene sete. Žan in Marko sta se borila za vsako žogico. Žan je na račun svojih izkušenj in dobrega tehničnega znanja uspel obdržati mirno kri kljub izgubljenemu nizu. Marko se je tudi sam zavedal da mu slednje povzroči marsikatero preglavico, saj si izrazito želi zmagati na vsak način. Kakorkoli, je Marko moral priznati premoč in Žan je slavil zmago s 3:1.

V Badmintonu smo imeli zelo razburljiv in dinamien dvoboj med Cyrilom in Milanom, ki se je prav tako zaključil s 3:1 za Milana.

Rezultati namizni tenis:

  1. mesto: Žan 
  2. mesto: Marko 
  3. mesto: Aleksandar
  4. mesto: Victor
  5. mesto: Aljaž
  6. mesto: Petar
  7. mesto: Andrej
  8. 8mesto: Luka

Rezultati Badminton:

  1. mesto: Milan 
  2. mesto: Cyril