Šport
torek, 29. marec 2022

Zadnja tekma pred finalom

Univerzitetna futsal liga

V ponedeljek, 28.3.2022 se je odigrala zadnja tekma pred velikim finalom Univerzitetne liga, ki bo na sporedu 13.4.2022.

Igrali sta ekipi FPP2 (Fakulteta za pomorstvo in promet) ter FAMNIT (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije). Obe ekipi sta bili nekoliko okrnjeni. Poškodovanega vratarja FPP2 je nadomestil kapetan ekipa Kristijan M. Priznati moramo, da je delo opravil zelo uspešno. Famnit je namreč imel veliko priložnosti za zadetek, ki jih je Kristijan uspešno zaustavil. Tako je gole v prvem polčasu slavila le ekipa FPP2 (Jure H. in Oskar B.). Famnit je do zadetkov prišel šele v drugem polčasu. Po golu FPP2 (Jure H.), je svojega podpisal še Boris T. iz Famnita.  FPP2 je odgovoril z novim zadetkom (Matej P.). Famnit se ni vdal in z zadetkom (Boris T.) skušal nadaljevati pot do izenačitve. Vendar do konca ni ostalo veliko časa in nasprotnikov tempo tudi ni popuščal. Vse je kazalo, da se lahko FPP2 veseli nastopa v finalu in z golom v zadnji sekundi je Oskar B.  to tudi potrdil. Tekma se je tako končala z rezultatom 5:2 za FPP2.

''V štartu smo bili malo skeptični, saj nasprotniki imajo dobro ekipo. Vedeli smo, da se bomo morali zelo potruditi. Z zbranostjo in trdim delom smo uspeli priti do zmage. Velika zahvala gre vsekakor Kristijanu, ki je opravil dobro delo na golu in Oskarju, ki si je danes vsekakor zaslužil naziv MVP.'' so dejali igralci FPP2. Famnitovi igralci so si seveda želeli zmage a tudi poraz jih ni preveč razočaral: ''Imamo še eno priložnost in zanjo se bomo potrudili po svojih najboljših močeh''.

Čestitke obema ekipama in želimo vso srečo za naprej.