Šport
četrtek, 20. oktober 2022

Za nami je že 24. Jesenska Čista 10ka!

Prenosni pokal je po dveh letih dobil novega lastnika

Že 24. Jesenska Čista 10ka je za nami! V sredo, 19.10.2022, je dvorana Arene Bonifika v Kopru, pokala po šivih. Različne barve so ponovno obarvale telovadnico in študentje in študentke, so zastopali čast svoje fakultete. Zabavali smo se na rektoričin dan, ki je za študente prost dan. Predstavniki fakultet so se med seboj pomerili v odbojki, futsalu, košarki, namiznem tenisu, briškuli, spretnostnih zabavnih igrah, plavanju, kegljanju in pikadu. 

Tudi letos so se dogodka udeležili študentke in študenti Univerze na Primorskem in Fakultete za pomorstvo in promet (UL) in vseh skupaj nas je bilo skoraj 280.  V vseh 10-ih disciplinah, so potekali zagriženi boji, napetost pa je bila največja v ekipnih športih,pri katerih sodeluje največ študentov. Polfinalne in finalne tekme košarke, odbojke in futsala so pokazale veliko borbenosti in nas puščale na trnih do zadnjega sodnikovega žvižga.

Po dveh letih je prenosni pokal Jesenske Čiste 10ke dobil nove lastnike. Laskav naziv najboljše fakultete 24. Jesenske Čiste 10ke 2022 je pripadel Fakulteti za vede o zdravju (FVZ)! Iskrene čestitke zmagovalcu!

Rezultati:


1. mesto2. mesto3. mesto
ODBOJKAFVZFPPFAMNIT
FUTSALPEFFVZFM
KOŠARKAFVZFPPTURISTICA
SPRETNOSTE ZABAVNE IGREFVZ - Miha Sivka in Evelyn Prešern PogčarFVZ - Črt Božnik in Tadej FužFVZ - Vita Jerej in Lucija Bukošek
NAMIZNI TENISFVZ - Tajda Rešek
FAMNIT - Nedim Šišić
FAMNIT - Katerina Čosić
FM - Denis Lazar

FAMNIT - Aleksa Đorđević
PIKADOFVZ - Erina Javornik
FVZ - Amadej Jelen
FVZ - Nataša Molnar
FVZ - Aljaž Jabločnik
FAMNIT - Lana Jurišič
FM - Janko Krstić
PLAVANJEFAMNIT - Miloš JakovljevičFAMNIT - Luka BrankovičFM - Djina Radojičič
BRIŠKOLAFM - Marin StoparPEF - Danej TavčarFM - Metka Volk Stefič
ČLOVEK NE JEZI SEFVZ- Erina JavornikFAMNIT - Minja TomaševičFVZ - Tjaša Bergant
KEGLJANJEFAMNIT - Sanda BevčarFVZ - Tjaša BergantFVZ - Nataša Molnar

Zahvaljujemo se vsem študentom za borbenost, dobro voljo in sodelovanje. Najlepša hvala vsem sodnikom, sodnicam, zapisničarjem in zapisničarkam, za pošteno sojenje in dolgoletno sodelovanje. Hvala vsem govorcem na uradni otvoritvi, ki so študente dodatno motivirali. Prav tako se zahvaljujemo vsem, ki so na katerikoli način pripomogli k izvedbi 24. Jesenske Čiste 10ke! (ŠOUP, Univerza na Primorskem, MOK, Športna unija Slovenije).

Povezava do FOTOGALERIJE.


Se vidimo naslednje leto, na že 25. Jesenski Čisti 10ki!


Dogodek je bil sofinanciran s strani Mestne občine Koper,Športne unije Slovenije in Univerze na Primorskem.