Šport
četrtek, 18. april 2019

Wings for Life World Run

Bodi del globalnega gibanja!

5. maja 2019 ob 13. uri po našem času bo ves svet že šesto leto zapored tekel za tiste, ki tega ne morejo. In da bi tek podprlo čim več ljudi, je letos število uradnih lokacij teka manjše, število organiziranih tekov z mobilno aplikacijo pa večje.

Kaj to pomeni?

Na globalnem teku lahko sodelujejo vsi, ki si bodo na svoje mobilne naprave (telefone ali iPade) prenesli aplikacijo Wings for Life World Run. Aplikacija namreč omogoča, da se teku lahko pridruži prav vsak, ne glede na to, kje na svetu se nahaja.

Lahko se odločite za tek po lastni trasi, lahko pa se pridružite kateremu od organiziranih tekov z aplikacijo, ki jih najdete na spletni strani. V Sloveniji bodo potekali štiri organizirani teki, in sicer v Tolminu, Voljčem potoku, v Račah in Mariboru.


Kako se pridružite teku z aplikacijo?

  • Pojdite na www.wingsforlifeworldrun.com/app in prenesite aplikacijo na vaš telefon ali iPad.
  • Prijavite se na tek Wings for Life World Run!
  • Zaženite aplikacijo in že pred 5. majem občutite, kako je, ko vas prehiti zasledovalno vozilo. Aplikacijo lahko uporabljate tudi za trening "bežanja" pred virtualnim zasledovalnim vozilom!
  • 5. maja 2019 ob 13. uri startajte skupaj z na deset tisoče tekači po vsem svetu in tecite za tiste, ki tega ne morejo. Ne glede na to, kje se boste tisti trenutek nahajali!

Aplikacija pa vam poleg treninga omogoča tudi organizacijo lastnega teka z aplikacijo, na trasi, ki jo izberete vi. Pri izbiri lokacije bodite pozorni na to, da je lahko dostopna in da ni prometnih ali drugih ovir za tekače. Vse podrobnosti najdete na spletni strani oar.wingsforlifeworldrun.com!

Vsak zbran cent je namenjen vrhunskim raziskavam.

S svojo udeležbo na teku Wings for Life World Run puščate pečat. 100 odstotkov vseh starnin in donacij, zbranih prek kampanj za zbiranje sredstev, je namenjenih neposredno raziskavam hrbtenjače in kliničnim študijam na priznanih univerzah in inštitutih po vsem svetu. Neprofitna fundacija Wings for Life Spinal Cord Research Foundation je gonilna sila za projektom, Red Bull pa v celoti krije administrativne stroške fundacije, kakor tudi stroške teka Wings for Life World Run.

Zdaj pa si prenesite aplikacijo in začnite trenirati!

Se vidimo 5. maja!