Šport
torek, 05. februar 2019

V zadnji minuti strli odpor igralcev Birce

Prijateljska tekma med reprezentanco UP FUTSAL in ekipo Birca.

Reprezentanca UP FUTSAL je v dvorani STŠ v Kopru, odigrala prijateljsko tekmo z malonogometno ekipo Birca iz Kopra, in jo sklenila z zmago.  Vodja reprezentance UP FUTSAL, je zaradi odsotnosti nekaterih nosilcev igre, držal obljubo in dodobra premešal začetno postavo ter ponudil priložnost igralcem, ki v zadnjih tekmah niso veliko igrali ali pa sploh še ne. Že pred začetkom tekme, je bilo jasno, da reprezentanca UP FUTSAL, ne bo mogla računati na Reneja Knedla, Matica Krapeža, Jureta Pajnkiharja, Luke Babiča in Borisa Turudije (zaradi študijskih obveznosti), ter poškodovanih, Žana Bratine, Žana Kaplana in Matica Koširja.

Tako so v prvi postavi zaigrali Alen Dizdarević, Edin Adilović, Davor Pejakić in Andraž Žalec, ki je prvič nosil kapetanski trak. Tudi pri malonogometnem klubu Birca niso nastopili, v najmočnejši postavi, saj so njihovi zvezdniki Borut Kolar, Jan Palčič , Marko Krivičić in Mirt Hlaj imeli klubske obveznosti.

Gostje so imeli v uvodnih minutah nekaj več žogo v svojih nogah, vendar so bili naši nogometaši dobro postavljeni in tekmecem niso pustili nobene priložnosti za zadetek. Tekma je bila taktična in nekoliko počasna, vse do 3. minute, ko je prvi strel, končal v domačem golu. Po jalovem napadanju naše ekipe, je žogo prestregel Hlaj, povlekel v hiter protinapad, ter odlično zaposlil Nemca, ki mu ni bilo težko zadeti prazen gol. Naša ekipa je takoj odgovorila, zaključil je Mandir, ki pa je bil, žal   premalo natančen. Čeprav je naša ekipa vršila pritisk, je Birca izvedla odličen napad in še enkrat učinkovito zaključila. Za povišanje vodstva je zadel Pribac. V nadaljevanju tekme, ni bilo pravih priložnosti, tako da je bil zadetek reprezentance UP FUTSAL, za znižanje vodstva, bolj plod nesrečnega posredovanja v obrambi gostujoče ekipe. Po strelu Mandirja, se je žoga dotaknila nasprotnega igralca, spremenila smer in odsedela v mreži. Na izenačenje je bilo potrebno počakati še 4.minute, ko je po lepo izvedenem protinapadu, zadel Ečimović. Do konca polčasa sta obe ekipi zadeli še enkrat, in tako odšli na odmor z neodločenim izidom 3-3.

V nadaljevanju je Birca ponovno ekspresno zadela, saj je že iz prvega resnejšega napada, izkoristila nezbranost domačega vratarja in povedla. Sledilo je obdobje, ko sta ekipi igrali sila odprto in puščali ogromno praznega prostora, pa vendar se rezultat ni spremenil, čeprav je za to bilo nešteto priložnosti na obeh straneh. Vmes sta prste imela tudi oba vratarja, ki sta ubranila nekaj, nemogočih strelov. Končne minute, kot po scenariju, večinoma pripadajo naši ekipi, ki je tudi tokrat, dobesedno v zadnji minuti strla odpor žilavih in zelo kakovostnih igralcev Birce.

UP FUTSAL : BIRCA      8 : 6  (3 : 3)

Strelci :
0-1 Peca (3), 0-2 Pribac (10), 1-2 Mandir (12), 2-2 Ečimović (16), 2-3 Šega (23), 3-3 Topić (29), 3-4 Hlaj (33), 4-4 Adilović (38), 4-5 Pribac (40), 5-5 Makitan (44), 5-6 Grbec (48), 6-6 Jakovljević (50), 7-6 Topić (59), 8-6 Pejakić (60);

Reprezentanca UP FUTSAL: (Niki Boroja, Edin Adilović, Andraž Žalec, Davor Pejakić, Alen Dizdarević, Marin Mandir, Nikola Ečimović, Nemanja jakovljević, Marko Topić, Kosta Makitan)

BIRCA: (Simon Jerman, Rok Krivičić, Kristjan Nemac, Arin Hlaj, Gregor Peca, Tadej Grbec, Patrik Pribac, Dean Šega, Peter Koren, Glen Šuber)      

Po tekmi se je skupinsko druženje nadaljevalo v BellaVita Bar, kjer smo si med seboj delili občutke in utrinke s tekme. Dogovorili smo se, da tudi v bodoče nadaljujemo z organizacijo prijateljskih tekem, saj je zanimanje za to zvrst športa ogromno. Hvala ekipi Birca za športno in hkrati delovno vzdušje. V bližnji prihodnosti dvoboj ponovimo.