Šport
petek, 19. oktober 2018

V torek nas bo obiskal najboljši slovenski veslač zadnjih let – Rajko Hrvat

Večeri z uspešnimi športniki slovenske Istre

Univerzitetna športna zveza Primorske je za študijsko leto, ki se je pravkar pričelo, pripravila serijo pogovorov, oziroma javnih intervjujev z vrhunskimi slovenskimi športniki. V torek bo že na vrsti prvi dogodek in sicer bomo gostili veslača Rajka Hrvata.  

V torek ob 19. uri nas na sedežu UŠZP v prostorih Študentskega centra UP na Čevljarski ul. 27 v Kopru že čaka prvi iz serije mesečnih pogovorov z vrhunskimi športniki iz lokalnega okolja. 

Rdeča nit vseh intervjujev, ki se bodo vrstili do meseca maja prihodnjega leta, bodo relacije med procesom treninga, rednim in izrednim študijem ter o ključnim ciljem za vsakogar – službi, oziroma poklicni karieri.

Prvotno smo želeli za premiernega gosta tega niza javnih intervjujev predstaviti dobitnika treh olimpijskih medalj – jadralca Vasilija Žbogarja, a je zaradi službenih obveznosti po nedavni  regati Barcolani odpotoval v tujino in se ne bo vrnil pravočasno, zato se je moral opravičiti.

Pogovor z olimpijcem 'Vaskom' smo tako prestavili na kasnejši termin, oziroma smo le zamenjali termina s trenutno najboljšim slovenskim lahkim veslačem, prav tako Izolanom, Rajkom Hrvatom.

Hrvat je na Evropskem prvenstvu 2015 v Poznańu osvojil bronasto medaljo v lahkem enojcu, na Svetovnem prvenstvu istega leta pa si je v Aiguebelettu priveslal še srebrno medaljo.
Rajko je vedno simpatičen in zanimiv sogovornik, poleg tega je član posebne enote Slovenske vojske, zato bo 23. oktobra zvečer moč izvedeti marsikaj zanimivega.