Šport
petek, 22. november 2019

V Izoli dominiral Piran 2

Drugi del jesenskega turnirja v 3x3 košarki.

V sredo, 20.11.2019, je v sklopu jesenskih turnirjev v 3x3 košarki 2019, potekal že drugi turnir. Tokrat so košarkaši svoje moči merili v Izoli, v telovadnici OŠ Dante Alighieri.

Ponovno je prišlo do skromnih prijav na turnir (tudi tokrat sta se prijavili samo dve ekipi). Kljub temu je bilo poskrbljeno za strelsko poslastico, saj je skupni dogovor odločil, da bo tudi tokratni zmagovalec turnirja tista ekipa, ki prva dobi tri nize.

Favoriti Piran 2 so tudi na tem turnirju ohranili svoj sloves. V močni zasedbi so Siniša Miličević, Matej Teo Klepač, Tine Petrič in Alan Pehlić, dobesedno pometli s konkurenco, ki jo je tokrat predstavljala ekipa Big Boys s predstavniki Erik Goja, Martin Plahuta, Robert Mendikovič in Ivan Mijatovič.

Tokrat je Piran 2 dokaj hitro zaključil in z 3:0 gladko premagal Big Boys-e. Že v prvih minutah prve tekme se je videlo, da Piran 2, ne želi ponoviti napake iz prejšnjega turnirja, ko so si zmago proti ekipi Čačak priigrali v zadnjih sekundah. Dominantno so stopili na igrišče in začeli z igro na vse ali nič. Dobra uigranost igralcev je prinesla prvo zmago. Piran 2 je z 19:10 premagal Big Boys-e. Ta poraz je Big Boys-e prisilil, da drugo tekmo začnejo z bolj agresivno igro in tako so ekipi Piran 2 povzročili kar nekaj težav. S prodornimi akcijami, so Big Boys-i konstantno lovili rezultat. Vseeno so na koncu prevladale izkušnje ekipe Piran 2, ki je dobila tudi drugi dvoboj s petimi točkami prednosti. Končni rezultat je bil 17:12. Po drugi zmagi je Piran 2 dokončno zbil moralo nasprotne ekipe. O tem jasno govori končni rezultat, saj so zadnjo tekmo dobili s kar 21:6. Pohvale v zadnjem dvoboju gredo predvsem Siniši Miličeviču, ki je s trojkami iz velike razdalje ogromno pripomogel k zmagi.

Rezultat:

Piran 2 : Big Boys – 3 : 0 (19:10, 17:12, 21:6)

Izjava Siniša Miličevič (Piran 2): »Turnir je bil kvaliteten, ekipe so bile v redu, žal sta bile samo dve. Čeprav ne zgleda tako smo se morali kar potrudit. V pričakovanju tretjega turnirja se bomo pripravljali hvala.«

Izjava Martin Plahuta (Big Boys): »Tekma je bila zelo naporna, žal smo izgubili. Čestitke nasprotni ekipi.«

Zahvaljujemo se obema ekipama za udeležbo in se vidimo decembra v Portorožu!