Šport
torek, 12. november 2019

Univerzitetna liga M JOB v futsalu

Prvi krog UFL

V ponedeljek, 11.11.2019, se je pričela Univerzitetna liga M JOB v futsalu, kjer so se v prvem krogu pomerili ekipa iz Fakultete za management (FM) ter Fakulteta za turistične študije (FTŠ) in Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) in Fakultete za pomorstvo in promet (FPP).

Tekma se je začela ne enakopravno, saj ekipa FM je pristopila brez ene menjave, FTŠ pa je imel štiri menjave. Že v prvih parih minutah se je pokazala premoč ekipe FTŠ, saj so že v tretji minuti prejeli gol. Z atraktivnim strelom iz mrtvega kota je za FTŠ zadel Žiga Knafelc.Kljub borbeni igri in številnim strelom ekipa FM ni mogla doseči zadetka. Velike zasluge zato gre tudi golmanu ekipe FTŠ Simonu Jermanu. Sledili so še trije zadetki ekipe FTŠ, tako da je bil rezultat v enajsti minuti prvega polčasa že kar 0:4 za FTŠ. FM se ni predal in v trinajsti minuti z zadetkom Tilna Resnika znižali vodstvo FTŠ. Za hip, je zadeti gol dal ekipi FM upanje, nato pa je FTŠ takoj odgovorila še z enim zadetkom Šuber Glena. Ekipa FM je tako izgubila zadnje upanje in sledila je absolutna nadvlada FTŠ. Prvi polčas je končal kar 1:7. Drugi polčas je začel obetavno ekipa FM je začela zelo agresivno in prišla do zadetka v deveti minuti. Strelec je bil ponovno Tilen Resnik. Toda tudi v drugem polčasu, kljub dvema goloma ekipe FM, ni prišlo do preobrata, saj se je dvoboj zaključil s 3:10 za razigrano ekipo FTŠ.

Izjava Žiga Knafelc (FTŠ): »Tekmo smo odigrali nad pričakovanji, par hitrih zadetkov nam je dvignilo samozavest. Seveda moremo upoštevat, da je bila nasprotna ekipa brez menjav, kar je pomenilo za nas veliko prednost. Veseli smo za prvo zmago in komaj čakamo naslednjo preizkušnjo.«

Izjava Tilen Resnik (FM): »Žal je zastopanje barv za fakulteto za management preveč odgovorno in stresno, da bi študentje naredili konkretno ekipo. Zato smo morali odigrati tekmo veterani te Fakultete. Brez menjav z veliko željo smo pač na terenu pregoreli in zato posledično izgubili tekmo.«

Rezultat: 

FM : FTŠ - 3 : 10 

Ekipa FM (Žan Bratina, Alen Dizdarević, Tilen Resnik, Jan Zaletelj, David Šavron)

Ekipa FTŠ (Simon Jerman, Žiga Knafelc, Gašper Kragelj, Mitja Šmon, Glen Šuber, Franceso Ferretti, Nik Špeh, Martin Bučinel, Žiga Čuk)

Sledila je tekma med Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) in Fakulteto za pomorstvo in promet (FPP).

Druga tekma je bila bolj zanimiva, saj je potekal enakopraven boj med ekipama. Prvi zadetek je padel v dvanajsti minuti, ko je za ekipo FAMNIT zadel Boris Turudija. Pritisk in vztrajnost ekipe FPP po prejetem zadetku,se je kmalu obrestovala saj so že v šestnajsti minuti izenačili z golom Mingoti Lucas. Tako je prvi polčas končal z 1:1. Drugi polčas sta obe ekipi igrali bolj odprto in napadalno. V sedmi minuti drugega polčasa je za vodstvo FAMNIT-a zadel Klemen Franjčič in minuto za njim še kreator igre Zyba Adem. FPP se tudi v drugem polčasu po prejetih zadetkih ni predala in tudi tokrat se je borbenost izkazala za uspešno taktiko. Tako je je v osmi minuti drugega polčasa Hrvatin Jure zmanjšal izid na 3:2., nato pa je v deseti minuti prišlo do izenačenja z zadetkom Koščak Jan. Tekma je postala zelo napeta. FAMNIT je igral zelo agresivno, in si s tako priigral 5 prekrškov. Tako je FPP pripadel kazenski strel, katerega je golman FAMNIT-a, Niki Boroja, izvrstno branil in ekipi ohranil upanje v zmago, ki pa je bilo kmalu ugasnjeno z dvema goloma, saj sta v devetnajsti in dvajseti minuti drugega polčasa za zmago FPP zadela najprej Jure Hrvatin in nato še Koščak Jan. Tekma se je tako zaključila z rezultatom 5:3 za ekipo FPP.

Izjava Niki Boroja (FAMNIT): »Taktično smo slabo odigrali, čestitke nasprotniku za zmago. Glede na to da je to naša prva tekma nimamo razloga, da bi se počutili pod pritiskom oziroma slabo voljo saj ni to zadnja tekma. Čestitke tudi mojim soigralcem, zmaga poraz neodločeno to je pač nogomet.«

Izjava ekipe FPP: »Nova ekipa nova sezona, zadovoljni smo, prvič so fantje zaigrali skupaj in dokazali da znajo igrat tako posamično kot ekipno. Zaslužena zmaga.«

Rezultat:

FAMNIT : FPP - 3 : 5

Ekipa FAMNIT (Niki Boroja, Aleksander Avdalovič, Gregor Grbec, Klemen Franjčič, Boris Turudija, Adem Zyba)

Ekipa FPP (Maj Mittendorfer, Tadej Zonta, Oskar Babič, Žiga Perhavec, Kristijan Meštrič, Jure Hrvatin, Matej Padar, Jan Koščak, Aleks Alagić, Lucas Mingotti)


Naslednji ponedeljek, 18.11.2019, se veselimo košarkarskih dvobojev. Pridi in podpri svojo ekipo! Se vidimo!