Šport
torek, 04. december 2018

Turnir svetovne serije v odbojki na mivki

UŠZP na ogledu vrhunskega mednsrodnega dogodka.

Organizatorji naslednjega Evropskega univerzitetnega prvenstva v odbojki na mivki (EUC) smo obiskali vrhunski mednarodni dogodek v Ljubljani – zimski turnir svetovne serije Mednarodnezveze odbojke na mivki FIBV. Tam smo poskrbeli za promocijo naše prireditve, ki jo bomo prihodnje poletje gostili v Kopru. 

V športnem parku Ludus v Črnučah je konec tedna potekala prva zimska tekma svetovne serije v Sloveniji, za nas pa je bila to lepa priložnost, da pozdravimo stare znance iz odbojkarskih krogov in jih osebno povabimo na EUC Koper 2019. Akcija je naletela na zelo dober odziv, saj so nam vsi po vrsti pokazali precejšnjo naklonjenost. Poleg številnih obljub o raznovrstnih oblikah pomoči z vseh koncev Slovenije, pa tudi iz Španije in iz Romunije, so nam naši sogovorniki radi pozirali za promocijske fotografije. Nekateri nastopajoči pa so se že pozanimali za nastop na EUC, nekaterim študentom z daljšim stažem pa je bilo žal, da se univerzitetnega tekmovanja ne bodo mogli udeležiti. 

Ker bomo čez nekaj dni razpisali prijave za prostovoljce, pa smo k sodelovanju, ali vsaj k ogledu športnega dogajanja, ki ga konec julija 2019 v novem imenitnem parku za odbojko na mivki gostil UŠZP, Univerza na Primorskem in mesto Koper, povabili prav vse prisotne. 

Verjamemo, da bo naslednje EUC nepozabno, saj bo potekalo v neposredni bližini morja (10 metrov), poleg tega pa bo na sporedu prav v dneh, ko je zaradi občinskega praznika v mestu predviden najbolj pester večerni glasbeno-zabavni program. Zato že sedaj vse skupaj vabimo na nepozabno poletno-športno doživetje v Koper, kjer bo vzporedno z EUC v odbojki na mivki potekalo tudi prvo EUC v vaterpolu.