Šport
sreda, 23. november 2022

Tekmovalno sezono odprli tudi odbojkarji

Ligaška tekmovanja v odbojki so se pričela

V ponedeljek, 21.11. 2022 se je v telovadnici STŠ odvil prvi krog odbojkarske Univerzitetne lige. Tako smo otvorili tudi odbojkarsko sezono ligaških tekmovanj.

Prvi dvoboj sezone in čast otvoritve tekmovanja je pripadla ekipama Fakultete za vede o zdravju (FVZ 1) in Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informatiko (FAMNIT 1). Spremljali smo dobro igro, lepe akcije in borbenost na igrišču. Tempo igre je bil zelo hiter že od samega začetka. Kljub vsem naporom in veliki angažiranosti ekipe FVZ 1, je ekipa FAMNIT 1 z zmago v obeh setih pokazala svojo premoč in si prislužila prve točke z zmago z 2:0. 


Selektor ekipe FVZ 1, je po tekmi dejal: "Tekma je bila zelo napeta, ekipi sta bili zelo izenačeni. Naredili smo preveč napak, da bi povedli v setih. Danes moramo priznati premoč nasprotnikov, ampak mi se ne damo in zremo optimistično v prihodnost."


Druga tekma se je odigrala med Fakulteta za turistične vede (TURISTICA) in FAMNIT 2, ki se tudi letos želi potegovati za vstop v finale. Obe ekipi sta se izkazali z odličnimi akcijami in bili zelo izenačeni. Ravno zato, smo spremljali tudi tretji set. Na koncu je zmaga vseeno pripadla ekipi TURISTICA, s končnim rezultatom 2:1.

V tretjem dvoboju večera, sta se pomerili ekipi Fakultete za menagement (FM) in Fakultete za vede o zdravju (FVZ 2). Slednja je bil veliko bolj uigrana, pa tudi predstavniki ekipe so bili izkušeni igralci in igralke ligaških dvobojev. Oboje je pripomoglo k boljši igri in končni zmagi ekipe FVZ, ki je tekmo dobila z 2:0. 


Ekipa TURISTICA


Ekipa FVZ 1

Ekipa FAMNIT 1

Ekipa FAMNIT 2


Naslednje krog Univerzitetne odbojkarske lige se bo odigralo predvidoma 12.12.2022, ko se bodo ekipe fakultet borile za nove zmage in točke na lestvici. Se vidimo!