Splošno
četrtek, 22. december 2022

ŠOUP želi študentom veliko sreče in uspeha v letu 2023!

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) vsem študentkam in študentom želi veliko sreče, uspeha in osebnega zadovoljstva v letu 2023. 

Za nami je leto, ki je bilo izjemno uspešno in veseli nas, da smo tudi v letu 2022, skupaj z vsemi, ki študirajo na Primorskem, ustvarili obilico nepozabnih spominov. 

Pripravili smo veliko različnih projektov in aktivnosti, poskrbeli za socialne ukrepe na različnih področjih, poskrbeli za povezovanje tujih in domačih študentov ter dosegli sprejetje Zakona za urejanje položaja študentov (ZUPŠ-1), ki bo vsem študentom prinesel skoraj 40 milijonov evrov letno. Nekateri ukrepi, ki so bili sprejeti, bodo stopili v veljavo s 1. 1. 2023. 

Skozi vsa pretekla leta se je Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) trudila, da ostaja pomemben akter znotraj slovenske Istre in verjamemo, da nam je to, skupaj z odlično ekipo, tudi uspelo. 

Smo mladinska organizacija, ki svoje cilje in prioritete oblikuje glede na potrebe mladih. Skozi naše projekte nam je uspelo povrniti socialne stike in veseli nas, da mladi vsak četrtek napolnijo našo hišo s smehom, dobro voljo ter, da so na ŠOUP našli prostor, ki jim omogoča druženje in povezovanje. 

Aktivni smo bili na področju športa, kulture, mednarodne dejavnosti… Uspešno smo nadaljevali sodelovanje z Univerzitetno športno zvezo Primorske, študentom smo svetovali preko našega projekta Varuh študentovih pravic in zanje smo tudi v letu 2022 pripravili veliko število odličnih zabav, ki so bile izjemno obiskane. 

Veseli nas, da smo študentom lahko ponudili aktivnosti na različnih področjih ter, da so pokazali interes za izjemno različne vsebine. 

Verjamemo, da je v Slovenski Istri še veliko neizkoriščenega potenciala na področju mladine in tudi naprej se bomo trudili za izvedbo kakovostnih projektov na različnih področjih. 

Vsem želimo obilo zdravja, sreče, zadovoljstvo in vse dobro v letu 2023. Mi pa že snujemo nove projekte in aktivnosti, ki bodo polepšali tudi prihodnje koledarsko leto.