Šport
sreda, 08. marec 2023

Predzadnji krog odbojkarske lige je za nami

Pred finalom samo še en krog!

V ponedeljek, 6.3.2023 je na Srednji tehniški šoli v Kopru, potekal predzadnji, 4. krog Odbojkarske Univerzitetne lige 2022/23.

Prvi dvoboj smo spremljali med ekipama FVZ 2 in Turistica. V prvem nizu je ekipa FVZ 2 popolnoma nadigrala nasprotnika in zmagala niz z 25:14. Drugi niz je bil veliko bolj zanimiv. Igralci Turistice so dobili zagon in si v začetku niza pridobili par točk prednosti. To je prisililo ekipo FVZ 2, da se zresni in ponovno začne igrati svojo igro. To so tudi storili in si kmalu ponovno izborili vodstvo. Ko smo že mislili, da je konec, se je ekipa Turistice ponovno dvignila in si priborila par zaporednih točk, ki pa žal niso bile dovolj za morebitno presenetljivo zmago. Niz je vendarle ponovno pripadel ekipi FVZ 2 s končnim izidom 25:21.

Zaradi odsotnosti punc iz ekipe FAMNIT 1 in s tem odpovedanim tretjim dvobojem ponedeljkovega večera,  sta se v drugem in zadnjem  dvoboju pomerila FAMNIT 2 in FVZ 1. Ekipi FVZ 1 so manjkali ključni igralci, vseeno pa so se odločili priti, dati vse od sebe in se pri tem tudi zabavati. Ekipi sta poskrbele za kar nekaj čudovitih in dolgo trajajočih točk, kjer sta rešili nekaj neverjetnih žog in s tem poskrbeli za užitek v spremljanju igre. Vseeno pa se je odsotnost poznala in FVZ-jevci, so morali priznati premoč FAMNIT-a. Prvi niz so slednji dobili s 25:16, drugi pa s 25:14.

Zadnji krog odbojkarske lige sezone 2022/2023 se bo odigral 27.3.2023, kjer bomo spremljali dvoboja med današnjima zmagovalcema FAMNIT 1 in FVZ 2, ter poražencema FVZ 1 in Turistice. Veselimo se novih zanimivih dvobojev in rešljivih »nerešljivih« žog.

Se vidimo!