Šport
torek, 04. april 2023

Pred nami samo še finalni dvoboji

Kdo bo zmagovalec Odojkarske Univerzitetne lige 2022/23?

V ponedeljek, 27.03.2023 se je v telovadnici STŠ odigral še zadnji krog Odbojkarske Univerzitetne lige 2022/2023. Odigrale so se tri tekme.

Prva tekma je potekala med ekipama TURISTICA in FAMNIT 1. V prvem nizu se je videla premoč FAMNIT 1 in hitro so se približevali zaključni, set žogi. Ampak, ko so dosegli 23-to točko se je TURISTICA čudežno pobrala in povzročila kar nekaj preglavic nasprotniku. Uspela si je priigrati nekaj zaporednih točk, vendar to žal ni bilo dovolj za zmago, je pa bil dober napovednik naslednjega seta, dokaz, da niso prišli samo gledat, ampak tekmovat! Prvi set se je zaključil z zmago FAMNIT 1 z 25:20. Kot predvideno, je bil drugi set precej bolj zanimiv. TURISTICA je prevzela pobudo in lep čas držala par točk prednosti pred nasprotnikom. Spremljali smo veliko borb za vsako žogo in par atraktivnih točk iz obeh strani. FAMNIT 1 je le našel pot nazaj v svojo igro in ob koncu seta dohitel in prehitel TURISTICO, ter ponovno zmagal s končnim izidom 25:23. 

Druga tekma je potekala med ekipama, ki predstavljata Fakulteto za vede o zdravju (FVZ 1 : FVZ 2). FVZ 1 je končno imel popolno ekipo, po vrnitvi par igralcev zaradi bolezni/poškodb, zato smo lahko pričakovali dobro igro. Res je bilo izvedenih, kar nekaj atraktivnih točk, osvojenih s strani FVZ 1. Videla se je njihova želja in vztrajnost, da zmagajo, vendar je vseeno ekipa  FVZ 2 upravičila vlogo favorita in dobila oba seta, prvega z 25:22 in drugega z 25:21.

Tretja in zadnja tekma, ponedeljkovega večera, je potekala med ekipama Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT 1: FAMNIT 2). Prvi set je FAMNIT 1 vodil brez večjih težav, vse do konca, kljub lepi igri in vztrajnosti ekipe FAMNIT 2, in zmagal s 25:20. Ta vztrajnost, pa se je ekipi FAMNIT 2, obrestovala, saj smo drugi set spremljali v drugačnih okoliščinah. FAMNIT 2 se je boril za vsako točko in res dokazal, da tam kjer je volja, je tudi pot. Premagali so nasprotnika s 25:18, kar je pomenilo, da se morata ekipi pomeriti še v tretjem, zaključnem setu. Spremljali smo tesen in napet dvoboj, ekipi sta igrali od točke do točke, res je bilo izenačeno vse do konca, kjer pa je prevlado na parketu ponovno pokazala ekipa FAMNIT 1 in s 15:13 ugnala FAMNIT 2.

S tem krogom se je tudi zaključil drugi del lige. Kdo bo na koncu najboljši lahko pridete preveriti sami. Ekipe se bodo še zadnjič pomirile 17. aprila, kjer bodo igrale  za 1. in 2., ter 3. in 4. mesto. Se vidimo!