Šport
torek, 19. december 2017

PEF pokosil FTŠ, FAMNIT do zmage z mednarodno zasedbo

Univerzitetna odbojkarska liga Univerze na Primorskem

V ponedeljek, 18. decembra 2017, se je v dvorani Srednje tehniške šole Koper nadaljevala Univerzitetna odbojkarska liga, v kateri se je v 3. krogu srečalo šest ekip, članic Univerze na Primorskem.

FM – FVZ              0:2 (21:25, 14:25)

Večer sta otvorili ekipi Fakultete za management (FM) in Fakultete za vede o zdravju (FVZ). Razgibana tekma se je odvijala v ritmu, ki ga je narekovala ekipa FVZ-ja. Zmaga pa vendar ni bila lahka, saj jim je FM dihala za ovratnik vse do sredine drugega niza.

Luka Štebljaj (FVZ), je kot predstavnik svoje ekipe povedal: »Igra je bila v redu. Pohvalil bi navijače, od igralcev pa najbolj Primoža Slatinka, ki je prišel v igro šele na koncu in se izkazal z dvema asoma.« Morda je FM stalo zmage ravno to, da niso imeli možnosti menjav in jim je proti koncu tekme zmanjkalo zbranosti, ki bi jo prinesli spočiti igralci.

FHŠ – FAMNIT           1:2 (21:25, 25:14, 12:15)

Za živahen prvi set sta poskrbeli ekipi Fakultete za humanistične študije (FHŠ) in Fakultete za matematiko naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT). Drugi set se je začel izenačeno, s kratkimi akcijami, ki so zaznamovale celotno tekmo. Ekipa FHŠ-ja se je nato strmo povzpela do set žoge, ter dobila drugi set, z enajstimi točkami razlike. Čutiti je bilo dvom, ki se je pojavil v mislih študentov FAMNIT-a in Hana Remešova (FAMNIT) je na koncu tekme povedala, da je v tej točki tekmovanja mislila, da ne bodo zmagali. V tretjem setu je FHŠ pritisnil na plin, a FAMNIT se je dobro uprl, dvignil aktivacijo in uspel dobiti tekmo. 

 

Nasmejana in dobro razpoložena kapetanka FAMNITA, Sara Cerar, je povedala: »Pohvalila bi celotno ekipo, da smo končno zbrali pogum za zmago, čeprav nismo v najboljši formaciji - nihče od nas ni pravi odbojkaš.« FAMNIT se je tokrat lahko pohvalil z mednarodno zasedbo. Študentka iz Češke, Hana Remešova: »Zelo sem vesela, da nam je uspelo zmagati. Hvaležna sem, da je z nami igrala Claudia Maria, ki se je zelo hitro odzvala na vabilo v našo ekipo.« Claudia Maria Rodriguez Cabrera je španka, ki pol leta študira v Sloveniji. Nekaj let je trenirala odbojko. Zadovoljna je, da se je vključila v Univerzitetno odbojkarsko ligo: »Je dobra izkušnja v internacionalnem okolju. Zelo sem vesela, da sem tu.«
Za ekipo FHŠ-ja je komentiral Slavko Tuka: »Pohvalil bi svoje, dobro smo se borili. Sicer sem malo jezen, ker bi lahko zmagali. Na koncu nam je zmanjkalo malo sreče. Nisem se mogel odločiti, ali bi danes raje nastopil na državnem univerzitetnem prvenstvu v deskanju ali raje tu. Kljub porazu mi ni žal, da sem se odločil za odbojko.«

FTŠ – PEF             0:2 (14:25, 21:25)

Zadnjo tekmo večera so odigrali študentje Fakultete za turistične študije (FTŠ) in Pedagoške fakultete (PEF). Dobro organizirana igra in ostri napadi so vodili PEF do gladke zmage. 

  

Kapetan ekipe PEF, Anže Perčič, je komentiral: »Izpostavil bi ekipno vzdušje ter dejstvo, da smo kvalitetnejša ekipa. Zato smo zasluženo zmagali in se naprej potegujemo za prvo mesto na lestvici.«
Gašper Kragelj (FTŠ), je pred tekmo povedal, da pričakuje zmago in je po njo tudi prišel na parket. Po tekmi se je nekoliko pritožil: »Igrišče je spolzko, kar je mojo ekipo zelo motilo. Nasprotniki so bili boljši. Neprimerljivo je, saj imajo tri fante, ki lahko sami odločijo tekmo. Danes realno nismo imeli možnosti, bili smo smešni.«

3. krog lige se je zaključil in tako igralce kot navijače vabimo k naslednjim tekmam, ki so na sporedu v ponedeljek, 19. februarja 2018:

  • 20.20 FAMNIT: FTŠ
  • 21.10 FM: PEF
  • 22.00 FHŠ: FVZ

https://www.soup.si/sl/sport/liga/odbojka/lestvica