Interesne dejavnosti
četrtek, 14. februar 2019

Odprte so prijave ŠOUROCK 2019

Glasbeni festival za mlade skupine.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je izdala razpis na natečaj za študentske/dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK '19«. Razpis je objavljen na spletni strani www.soum.si/sourock, rok za prijavo je 4. marec 2019. 

ŠOUM tako že vrsto let pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Zmagovalna zasedba bo prejela nagrado v vrednosti 1.000 EUR in več nastopov po Sloveniji.

Na razpis se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, imajo repertoar vsaj dveh skladb, od katerih mora biti vsaj ena avtorska. Prijavnica in razpis za »ŠOUROCK '19« sta objavljena na spletni strani www.soum.si/sourock. Spletno prijavo morajo skupine oddati do vključno ponedeljka, 4. marca 2019.
 
Glasbene skupine, ki bodo izbrane na podlagi posnetka in opisa, se bodo na odru Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK predstavile v treh večerih. Skupine, ki bodo pokazale največji potencial, se bodo predstavile še v velikem – finalnem večeru, ki bo 8. maja 2019. Tudi v letošnji izvedbi bodo dodatno glasbeno skupino izglasovali obiskovalci.
 
»ŠOUROCK se je v vseh teh letih uveljavil kot najbolj uveljavljen in največji glasbeni natečaj za mlade glasbene skupine. Da je ta natečaj dobra odskočna deska, pričajo zgodbe o zmagovalcih preteklih let, ki so s svojimi nastopi in ustvarjalnostjo že pustili veliki pečat na slovenski glasbeni sceni. Verjamemo, da nam tudi letos uspe izbrati kakovostne ustvarjalce glasbe in vsaj eni izmed skupin pomagati pri »izstrelitvi« na glasbeni trg,« dodaja vodja projekta Rebeka Kopčič.
 
ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, podelil nagrado v višini 1.000 EUR (namenjeno snemanju singla, videospota, nakupu glasbene opreme ali promocijskemu materialu) in komuikacijsko podporo do konca leta 2019, prav tako pa so zmagovalcem zagotovljeni naslednji nastopi: Gora Rocka, Festival Lent (Mladinin oder), Lampiončki 2019, Studio Glas podzemlja in najmanj 5 klubskih koncertov.