Šport
sreda, 27. oktober 2021

Nova vadba na obali

Capoeira

KAJ JE CAPOEIRA?

Sama razlaga capoeire ni prav preprosta. Capoeira je ples, je borba, je igra, je akrobatika, je glasba, je kultura, je način življenje, je modrost,...


V celoti jo težko ubesedimo, saj njene različne vidike spoznamo med vadbo. Njen izvor sega v čas suženjstva oz. portugalske kolonizacije Brazilije (16. stoletje), razvili pa so jo afriški sužnji v svojem boju za svobodo. V svet so jo ponesli brazilski mojstri, ki danes širijo svoje znanje in kulturo izven meja Brazilije. Primerna je za vse tipe ljudi, ne glede na starost, spol, poreklo in fizično pripravljenost.

Kako izgleda tale zanimiva veščina smo imeli priložnost videti pred samim pričetkom letošnje Jesenske čiste desetke. ŠPORTNO IN KULTURNO DRUŠTVO CAPOEIRA TRADICAO BAIANA vse študente in študentke lepo vabi, da se tudi sami preizkusijo na brezplačni uvodni uri. Vadba poteka v Serminu ob torkih in četrtkih od 19:30 - 21:00. Vsi člani in članice Zdrava zabava pa lahko koristijo popust 5€ na mesečno vadnino (za 1x tedensko je študentska cena 35€, za 2x tedensko pa 55€).

Lokacija: Sermin 71b, 6000 Koper, Salto klub, plesna dvorana.

Kontakt: 

Telefon:00386 (0)40 558 851

e-pošta: capoeiratb@gmail.com

Spletna stran: www.capoeiratb.si