Šport
torek, 22. marec 2022

Na igrišču od prve do zadnje minute

Unibverzitetna futsal liga

V ponedeljek 22.3.2022 smo v dvorani Srednje tehniške šole Koper spremljali dvoboje Univerzitetne futsal lige Univerze na Primorskem.

Prvi odigran dvoboj je potekal med Igralci iste fakultete, vendar razdeljeni v dve različni ekipi: Fakultete za zdravstvene vede (FVZ)1 in FVZ2. Po odlični predstavi ekipe FVZ2 v prejšnjem kolu, je ekipa FVZ1 nastopila zelo resno od samega začetka. S hitrimi menjavami so uspeli vzpostaviti zelo hiter tempo igre in napadalno naravnanost. Peterica igralcev FVZ2, ki žal niso imeli nobenega igralca na klopi, so skušali s taktično postavitvijo nadoknaditi svoj primanjkljaj v menjavah.

V prvem polčasu je bila igra dokaj izenačena, FVZ2 je sicer povedel z 1:0 (Blaž J.) a je FVZ1 je uspel izenačiti na 1:1 (Kristjan C.) in tik pred piskom še povedel z 2:1 (Kristjan C.). V drugem polčasu je FVZ1 prevzel popolno oblast nad potekom igre. Goli so se kar vrstili (Urban F. 2, Rok V. 2 in Kristjan C. 1) in FVZ2 kljub vsem naporom niso več uspeli resneje ogroziti nasprotnikova vrata. Tekma se je končala z rezultatom 7:1. 

''Imeli so veliko menjav in lahko so si privoščili res hitro igro, kateri je bilo zelo težko slediti. Mi smo morali loviti ne samo žogo vendar tudi sapo.'' So dejali igralci FVZ2, ki pa niso bili preveč razočarani nad svojo predstavo. To je bil za njih tudi prvi poraz v ligi


 


Druga tekma je potekala med Fakulteto za Management in FVZ2. Med tem ko se je FM še ogrevala, so igralci FVZ2 skušali ponovno napolniti baterije, saj so si želeli zmagati vsaj to tekmo. FM so tudi nastopili brez rezervnih igralcev, a razlika v svežini v primerjavi s FVZ2 je bila očitna. Prvi polčas se je zaključil z 2:1 za FM (Damjan M., Denis L., Anton G. S.), ki je v drugem polčasu razliko samo še povečal. FVZ2 so zadeli nešteto vratnic nasprotnikovega gola, a mrežo so uspeli zatresti le še enkrat proti koncu tekme. Tekma se je končala z rezultatom 5:2 (Denis L. 2, Marko L., Blaž J.). Igralci so res vneto igrali in veseli smo da se ni pretirano vnelo še drugje.

''To je naša prva zmaga in smo je zelo veseli,'' so dejali igralci FM.