Šport
torek, 05. november 2019

Na DUP v curlingu dobili najboljših 8 ekip!

Študentje UP osvojili 9. mesto

V Dvorani Zalog je bil v ponedeljek odigran prvi tekmovalni dan letošnjega državnega univerzitetnega prvenstva v curlingu. Nastopilo je 12 ekipi iz Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem. Kar nekaj ekip je prvič igralo curling, a so nudili ustrezen odpor nekoliko bolj izkušenim ekipam. 

Prijavljene ekipe so bile razdeljene v tri skupine po 4 ekipe, ki so se pomerile vsaka proti vsaki. V četrtfinale so se uvrstile najboljši dve ekipi iz vsake skupine in še dva najboljši tretjeuvrščeni ekipi.

Največ curlingaškega znanja je v prvem delu prvenstva pokazala ekipa Curl, ki je zmagala na vseh treh obračunih. Na 2. mesto v skupinskem delu so se zavihteli Team Erazmus, tretji pa so bilo GMČ team. V četrtfinale so se uvrstili še: The Stoners, L-EDTA, Autsiderji, Cigle in GEO Grizzlies.

SKUPINSKI DEL DUP v curlingu:

SKUPINA A
SKUPINA B
SKUPINA C
1. Curl (UL)
1. GMČ team (UL)
1. Team Erazmus (UL)
2. Autsiderji (UL)
2. The Stoners (UM)
2. L-EDTA (UL)
3. GEO Grizzlies (UL)
3. Cigle (UL)
3. 5 € (UP)
4. Sabljaška banda (UL)
4. Ninja kornjače (UL)
4. Domžale Tigers


Četrtfinalni pari:

Curl – GEO Grizzlies
Team Erazmus – Cigle
GMČ team – L-EDTA
The Stoners – Autsiderji

Od 9. do 12. mesta so se uvrstili: 5€, Sabljaška banda, Ninja Kornače in Domžale Tigers.

Ekipo Univerze na Primorskem (ekipa 5€) so predstavljali Matic Lozinšek, Andraž Corn, Lovrenc Habe in Tadej Trampuš. Na koncu so osvojili 9. mesto. Matic Lozinšek je o tekmovanju povedal: "Kot ekipa smo se na tekmovanju zabavali in dobro ujeli. Glede na to, da smo vsi rekreativci, so nam tekme, kjer smo se pomerili z ostalimi, ki se s tem športom ukvarjajo rekreativno, šle odlično. Žal pa so bile ekipe, ki so na bolj profesionalnih nivijih, za nas pretrd oreh."

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Evropska unija – socialni skladi, Študentska organizacija Slovenije, Coris asistence d.o.o., Nomago d.o.o. in športni dnevnik EkipaSN.