Šport
torek, 08. november 2022

Ligaša tekmovanja 2022/23 so se pričela!

Sezono so letos otvorili futsalerji

Včeraj, v ponedeljek 07.11.2022 smo otvorili Univerzitetno ligo Univerzitetne športne zveze Primorske. Čast otvoritve je tokrat doletela futsalerje. V prvem kolu sta se odigrali dve tekmi v telovadnici Srednje Tehnične šole (STŠ). 

Prvo tekmo sta odigrali ekipi FM (Fakulteta za management) in Turistica. V prvem polčasu smo spremljali mirno igro, saj sta se ekipi še uigravali. Po 12. minuti, pa se je Denis L. prvi vpisal v seznam strelcev in zabeležil vodstvo za ekipo FM. Eno minuto pred koncem prvega polčasa, je prednost FM-ja še dodatno okrepil Marko G. in tako se je prvi polčas zaključil z 2:0, za FM. 

Drugi polčas je bil bolj dinamičen. Ekipa FM se je še dodatno razigrala in za najboljšega strelec tekme se je izkazal Aleksandar N., ki je zadel 3 zaporedne gole v nekaj minutah in na ta način poskrbel za prepričljivo zmago ekipe FM. Kevin N. je v 14. minuti uspel zadeti gol, kar pa ni bilo dovolj, da bi se ekipa Turistice razigrala in vrnila v boj za zmago. Tekma se je končala s rezultatom 5:1, za FM.

J. Amadej, predstavnik ekipe Turistice je strnil svoje vtise po končani tekmi in čestital nasprotnikom za dobro igro: »Igrali smo prvo tekmo skupaj. Dosti pomanjkljivosti, ampak veliko borbe. Zavedamo se napak, ki jih delamo in z malo skupnega treninga bomo to odpravili. Nasprotniki so odigrali dobro in zasluženo zmagali«.

Druga tekma se je odvijala med ekipami PEF (Pedagoška fakulteta) in FM (Fakulteta za management). Ta tekma je bila bolj izenačena kot prva. Na igrišču se je odvijal zagrižen boj za zmago in videlo se je, da sta obe ekipi dobro pripravljeni. Prvi polčas se je začel z zadetkom Emraha T., kar je v 3. min prineslo vodstvo ekipi FM. Ekipa PEF, se po prejetem zadetku ni pustila zmesti in je hitro odgovorila z zadetkom iz svoje vrste, za kar je poskrbel Aljaža D.. S tem je ekip PEF dobila nov zagon in Aljaž D., je v 14. minuti prispeval še en gol in s tem svojo ekipo popeljal v vodstvo v prvem polčasu.

V drugem polčasu, je ekipa FM, z zadetkom Denisla L. uspela izenačiti, tako da se je tekma končala z neodločenim rezultatom 2:2. Ekipi sta dobili po eno točko na lestvici in se bosta v nadaljevanju lige borili za prednost. 

Predstavnik ekipe PEF Matija K. je pokomentiral odigrano tekmo: »Začeli smo slabše, malo zmedeno in neorganizirano. Po prejetem prvem zadetku smo se hitro dvignili ter rezultat obrnili na 2:1. Zadnji gol smo prejeli v drugem polčasu zaradi naše nespretne poteze pred neposredno bližino vrat«.

Naslednje kolo Univerzitetne futsal lige se bo odigralo predvidoma 28.11.2022, ko se bodo ekipe fakultet borile za nove zmage in točke na lestvici. Se vidimo!

Ekipa TURISTICA


Ekipa PEF


Ekipa FM