Sociala
ponedeljek, 11. maj 2020

Katere štipendije je še možno pridobiti?

Kljub korona ukrepom je vloge za štipendije še možno oddati.

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije obvešča, da skladno s sprejetimi zakoni za omejitev širjenja korona virusa, ne tečejo roki v upravnih in drugih javnopravnih zadevah, ki nimajo značaja upravne zadeve po 2. členu Zakona o splošnem upravnem postopku.

To, da roki ne tečejo, pa ne velja za izjeme, kadar je na primer od odločitve v zadevi odvisno preživljanje stranke in podobno, kar velja za pravice delavcev v primeru insolventnosti delodajalca in pravice otrok do nadomestil preživnine.

Poleg tega zakon določa:

  • da se neposredno vlaganje pisnih in ustnih vlog pri organu začasno ne izvaja (razen izjem),
  • hkrati pa je omogočeno vlaganje vlog v elektronski obliki brez uporabe varnega elektronskega podpisa,
  • ustne obravnave in druga procesna dejanja, ki zahtevajo neposredni stik organa in stranke/udeleženca, se ne izvajajo (razen izjem),
  • omeji se osebno vročanje, kar pomeni, da se osebno vročanje po 87. členu ZUP ne opravlja, prav tako se osebno vročanje ne opravlja v prostorih organa (razen izjem),
  • vročanje z javnim naznanilom se opravi s sporočilom preko državnega portala e-Uprava.

Štipendije

Rok za oddajo vlog na aktualne javne razpise je podaljšan do prenehanja interventnih ukrepov, stranke pa lahko v tem času vlagajo vloge prek e-pošte na gp[@]sklad-kadri.si brez uporabe varnega elektronskega podpisa.

Aktualni oziroma odprti razpisi

Več aktualnih razpisov najdete tukaj. Podrobnejše informacije pa so na voljo preko e pošte ad-futura[@]sklad-kadri.si.