Šport
četrtek, 19. oktober 2023

Jubilejna 25. Jesenska Čista 10ka je prinesla nove zmagovalce

Ali je pokal zamenjal lastnika?

Že 25. Jesenska Čista 10ka je za nami! V sredo, 18.10.2023, je dvorana Arene Bonifika v Kopru, ponovno oživela v različnih barvah pisanih majic, ki so predstavljale čast svoje fakultete. Nismo pozabili tudi na zabavo, a naziv najboljše fakultete ni šala in borbenost je bila vidna! Prehodni pokal je iskal novega lastnika in na koncu smo ga tudi našli!

Na rektoričin dan, ki je za študente prost dan, potekala tradicionalna športno zabavna prireditev Jesenska ČISTA 10KA, ki jo je organizirala Univerzitetna športna zveza Primorske v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem in na ta način poskrbela, da študij ni samo študij, ampak nekaj več. 

Tudi letos so se dogodka udeležili študentke in študenti Univerze na Primorskem in Fakultete za pomorstvo in promet (UL) in vseh skupaj nas je bilo okoli 200.  Fakulteta, z največ osvojenimi točkami v skupnem seštevku vseh disciplin, je postala ponosna lastnica pokala. Predstavniki fakultet so se med seboj pomerili v odbojki, futsalu, košarki, namiznem tenisu, briškuli, spretnostnih zabavnih igrah, plavanju, človeku ne jezi se in pikadu. Najbolj napeto je bilo zagotovo pri ekipnih športih, ki so med študenti najbolj priljubljeni tudi skozi vse leto na rekreaciji in je konkurenca huda, boj za zmago pa traja do zadnjega sodnikovega žvižga.

Naziv najboljših je uspelo tudi letos ohraniti Fakulteti za vede o zdravju (FVZ) in tako je pokal, še eno leto v njihovih rokah. Drugo mesto je osvojila Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT), na tretje mesto pa se je uvrstila Fakulteta za turistične študije (Turistica).

Rezultati:


1. mesto2. mesto3. mesto
ODBOJKAFVZFPPFAMNIT
FUTSALFVZFAMNITFM
KOŠARKATURISTICA
FMFAMNIT
NAMIZNI TENISFVZ - Erik Pavlin
FAMNIT - Aleksa Đorđević
FM - Denis Lazar
PIKADOFAMNIT - Hasan Majumtagić
FVZ - Nataša Molnar
FAMNIT - Gjore Janevski
FVZ - Erina Javornik
FVZ - Filip Klavs
FAMNIT - Lana Jurišič
PLAVANJEFAMNIT - Miloš JakovljevičFVZ - Jaka Pogačar
BRIŠKOLAFVZ - Jaka PogačarFAMNIT - Andrej FrasTURITICA - Ana Marija Lisjak
ČLOVEK NE JEZI SEFVZ- Taja GolobTURISTICA - Gaia FurlanFVZ - Erina Javornik
KEGLJANJEFVZ - Črt Božnik
FVZ - Nataša Molnar
FVZ - Amadej Jelen
TURISTICA - Ana Ivanova
FVZ - Jaja pogačar
FVZ - Erina Javornik

Zahvaljujemo se vsem študentom za borbenost, dobro voljo in sodelovanje. Najlepša hvala vsem sodnikom, sodnicam, zapisničarjem in zapisničarkam, za pošteno sojenje in dolgoletno sodelovanje. Hvala vsem govorcem na uradni otvoritvi, ki so študente dodatno motivirali. Prav tako se zahvaljujemo vsem, ki so na katerikoli način pripomogli k izvedbi 25. Jesenske Čiste 10ke! (ŠOUP, Univerza na Primorskem, MOK, Športna unija Slovenije).

Povezava do FOTOGALERIJE.


Se vidimo naslednje leto, na že 25. Jesenski Čisti 10ki!


Dogodek je bil sofinanciran s strani Mestne občine Koper,Športne unije Slovenije in Univerze na Primorskem.