Šport
torek, 28. november 2017

FM UP na vrhu lestvice odbojkarske lige

2. krog UOL odbojka 2017

Po 2. krogu UOL UP se je na vrh lestvice povzdignila FM UP.

V ponedeljek, 27. novembra 2017, so se v dvorani Srednje tehniške šole Koper odigrale tekme 2. kroga Univerzitetne odbojkarske lige. Ponovno so se zbrale ekipe iz šestih fakultet, članic Univerze na Primorskem, ki se med seboj borijo za uvrstitev na vrh lestvice.

FM - FAMNIT            2:0 (25:12, 25:12)

Prva tekma je bila odigrana med ekipama Fakultete za management (FM) in Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT). Kljub vsemu trudu se ekipa FAMNITa ni uspela prebiti preko 12. pike. Ne glede na to, smo na obeh straneh mreže lahko zaznali sproščenost vseh igralcev, ki so uživali v igri in prikazali kar nekaj atraktivnih udarcev. 

FVZ - PEF            1:2 (25:17, 13:25, 12:15)

Druga tekma večera je ponovno zahtevala nekoliko več živcev od gledalcev in predvsem od igralcev. Pomerili sta se ekipi iz Fakultete za vede o zdravju (FVZ) in Pedagoška fakulteta (PEF). Skozi celo tekmo so nas navduševali močni servisi, siloviti napadi in atraktivne obrambe. Obe ekipi sta si silno želeli zmago in nista popuščali. Odločilen je bil šele tretji niz, v katerem je bil rezultat vse do konca zelo izenačen. Z nekoliko več zbranosti, si je PEF prisvojila nove točke v skupnem seštevku. FVZ so tokrat morali priznati poraz, a so zadovoljni, da imajo priložnost sodelovati v ligi, kjer lahko odigrajo tako izenačene dvoboje in kjer lahko uživajo v izredni podpori publike, meni LukaŠteblaj, vodja ekipe FVZ.

FHŠ - FTŠ     0:2 (22:25, 20:25)

Zadnja tekma večera se je odvijala med ekipama Fakultete za humanistične študije (FHŠ) in Fakultete za turistične študije (FTŠ). Z dvema osvojenima nizoma si je FTŠ prislužila prve točke na lestvici, kar jim seveda veliko pomeni in jih močno motivira za prihodnje dvoboje, pravi Neja Grzina, predstavnica FTŠ. Vsekakor ni za podcenjevati ekipe FHŠ, ki z lahko s svojo borbeno igro preseneti marsikaterega nasprotnika.

2. krog je tako zaključen. Na vrh lestvice se je povzpela ekipa FM, ki je do sedaj ostala še neporažena. Predstavnik ekipe Jan Zaletelj se zelo veseli dosedanjih uspehov in upa, da bodo letos lahko konkurirali za najvišja mesta.

Vse ekipe in igralci so pokazali veliko angažiranost ter verjamemo, da bodo naslednje tekme prav tako zanimive. Ponovno si jih bomo lahko ogledali 18. decembra 2017, ko se bodo med seboj pomerili:

20.20     FM: FVZ
21.10     FHŠ: FAMNIT
22.00     FTŠ: PEF