Interesne dejavnosti
sreda, 20. februar 2019

Festival mlade literature Urška 2019

Rok podaljšan do konca februarja.

Če ste spregledali rok, radi pišete in se družite z ustvarjalnimi vrstniki, potem vas vabimo,  da se do konca februarja (rok so podaljšali samo za primorsko regijo) prijavite na Festival mlade literature Urška 2019 v organizaciji JSKD in revije Mentor.

Regijsko srečanje – javno branje z delavnico kreativnega pisanja, ki jo bo vodila mentorica, pisateljica in prevajalka mag. Gabriela Babnik, bo potekalo v soboto, 30. marca 2019, v Centru mladih Koper – za mlade literate celotne Primorske in zamejstva.

Sodelujejo lahko avtorji in avtorice, stari od 15 do 30 let, ki svojega literarnega dela še niso izdali v knjižni obliki, niti objavili v literarnih revijah oz. na drugih literarnih natečajih.

Več na: https://www.jskd.si/literatura/natecaji_literatura/urska/urska_19/uvod_urska_19.htm

Mladi literati lahko pošljejo na natečaj svoja še neobjavljena literarna besedila v slovenskem jeziku -  prozo oz. prozni odlomek s kratko obnovo celotne vsebine (do 10 strani), poezijo (do 10 pesmi) in dramska besedila (odlomek z obnovo, prizor – do 10 strani).

Rok za prijavo za letošnji festival je uradno že zaprt, vendar bodo v primorski koordinaciji prijave podaljšali do konca meseca februarja. Prijave sprejemajo preko e-prijavnice, besedila pa na e-naslov: mentor@jskd.si.