Šport
ponedeljek, 01. april 2019

Dan brez alkohola

Skupaj delamo za zdravje

Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) vabi na dogodek »Dan brez alkohola«, ki se odvija v okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, ki se izvaja tudi na Območni enoti Nacionalnega inštituta za javno zdravje Koper. Dogodek bo potekal v soboto, 6. aprila 2019, med 9. in 13. uro, v parku Sonce v Luciji.

Na dogodku bodo sodelovali predstavniki več nevladnih organizacij, ki sodelujejo skupaj projektu, in sicer: Društvo za zdravje srca in ožilja, Šent – Slovensko združenje za duševno zdravje-enota Šentmar Koper, Zveza prijateljev mladine; Center dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper, Slovenska Karitas in Univerzitetna športna zveza Primorske, predstavnik Policijske postaje Koper ter predstavniki NIJZ, sodelavci SOPA.

Dogodek je namenjen osveščanju javnosti o projektu SOPA ter o škodljivih posledicah čezmernega pitja alkohola. Začeti želimo pogovor o opuščanju nezdravih življenjskih navad ter nuditi oporo pri zdravih življenjskih izbirah v našem vsakdanu. Na naših stojnicah bodo obiskovalci lahko dobili informacije o naših aktivnostih, o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi, predstavili bomo zdrave alternative in načine, kako vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola, na voljo pa bodo tudi informacije o virih pomoči v regiji. Pripravili smo različna vprašanja v povezali z alkoholno problematiko in področjih, ki se jih dotika, možnost boste imeli tudi preizkusiti svoje motorične sposobnosti ob uporabi očal za simulacijo alkoholiziranosti na enostavnem poligonu.

Veliko bo priložnosti za povezovanje med različnimi posamezniki in organizacijami, možnosti pridobivanja novih znanj, poskrbljeno bo pa tudi za zdrav prigrizek.


Več informacij o projektu SOPA pa lahko najdete tukaj: https://www.sopa.si/


Veselimo se druženja z vami!