Šport
ponedeljek, 21. avgust 2017

29. poletna univerzijada Tajpej: danes predstavitev v šestih športih

Na poletni univerzijadi v Tajpeju se je včeraj končal drugi tekmovalni dan, danes bodo slovenski športniki nastopili v šestih različnih športih.

V slovenski odpravi so včeraj tekmovali lokostrelci Den Habjan Malavašič, Gašper Štrajhar in Rok Bizjak ter judoist Tilen Hadolin. Lokostrelci so na ekipni tekmi napredovali v osmino finala, v posamični pa se je v šestnajstino finala uvrstil le Den Habjan Malavašič. Judoist Tilen Hadolin je izgubil svoj prvi dvoboj v kategoriji do 100 kilogramov.

Danes predstavniki v šestih športih

Slovenski športniki bodo danes zelo dejavni, saj bodo nastopili v šestih različnih športih.

V tenisu bo Miha Okorn igral proti Francozu Robinu Cocouviju (9.30), Tilen Žitnik proti Slovaku Tomasu Pavloskyju (10.30), Barbara Volk pa proti Mehičanki Victorii Rodriguez (13).

V judu se bo Brigita Mardjonović v kategoriji do 63 kilogramov zoperstavila Japonki Aimi Noichi (12.32), Janez Vidmar pa se bo v konkurenci do 81 kilogramov boril s Slovakom Martinom Becikom (13.20).

V hitrostnem rolanju bo Miha Remic tekmoval v disciplinah vožnja na čas na 300 metrov (9) in 10.000 metrov izločanje po točkah (11), Tadeja Donko pa v disciplini 10.000 metrov izločanje po točkah (14.40).

V dvigovanju uteži bo Nastasja Štesl tekmovala v skupini A kategorije do 53 kilogramov (14), kjer bodo jutri že znane prejemnice odličij.

V ženski športni gimnastiki bodo nastopile Ivana Kamnikar, Ana Cikač, Sara King in Adela Šajn (13).

Lokostrelec Den Habjan Malavašič bo nadaljeval z nastopi z ukrivljenim lokom, v 1/16 finala bo njegov nasprotnik Massimiliano Mandia (14.40).
 

Vir: susa.org