Šport
sreda, 09. maj 2018

25. Decathlon študentski tek na grad

Sem študent in pomagam.

V torek, 22. maja vas vabimo na tradicionalni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tudi letošnji študentski tek na grad bo dobrodelen. Pod geslom „Sem študent in pomagam” bomo v sodelovanju s Slovensko Karitas zbirali prehrambene izdelke ter izdelke higiensko oskrbo za slovenske družine v stiski. Prvih 1.500 udeležencev prejme spominsko majico 25. Decathlon študentskega teka na grad. Pridruži se nam tudi ti. Prijave sprejemamo do nedelje, 20. maja. Za več klikni tukaj.

Teka se lahko udeležite rekreativno – brez meritve časa ali tekmovalno – z meritvijo časa. Prijave v tekmovalno kategorijo – z meritvijo časa – bomo sprejemali do nedelje,  20. maja, medtem ko bodo prijave v rekreativno kategorijo možno na dan teka na Prešernovem trgu med 16:30 in 18:00.

Novost letošnjega študentskega teka na grad je uvedba dodatne tekaške kategorije samo za dijake. Tudi letos bo Decathlon Ljubljana prispeval bogat nagradni sklad: posamezniki uvrščeni od 1. do 3. mesta v vseh kategorijah z meritvijo časa bodo prejeli vrednostni bon za 50 EUR unovčljiv v trgovini Decathlon Ljubljana. Obenem bomo letos nagradil tudi najbolj izvirno deset člansko tekaško ekipo s 500 EUR vrednostnih bonov za nakup v trgovini Decathlon Ljubljana. Za osvežitev v cilju bodo vsi tekači prejeli izotonični napitek Oshee.

Študentski tek na grad je množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenje. S prireditvijo Študentski tek na grad spodbujamo gibanje za zdravje – spodbujamo tek, kot najbolj dostopno oblik športno gibalne aktivnosti. Študentski tek na grad je prispevek študentskega športa Ljubljani, univerzitetnemu in športnemu mestu.

Študentski tek na grad se je uveljavil, kot pripoznana blagovna znamka, tako me študenti, kot med prebivalci Ljubljane. Študentski tek na grad je ena izmed najbolj množičnih tekaških prireditev v Ljubljani, ki se je vsako leto udeleži med 1.500 in 2.000 tekačev in tekačic. Študentski tek na grad je edina brezplačna množična tekaška prireditev v Ljubljani. Z večjim številom udeležencev se lahko ponašata le Ljubljanski maraton in Tek trojk.

Študentski tek na grad pa je od leta 2016 tudi dobrodelen. V sodelovanju s Slovensko Karitas bomo tako zbirali prehrambne izdelke široke porabe ter izdelke za higiensko oskrbo za slovenske družine v stiski. Lansko leto smo zbrali nekaj več kot 1.500 kg konzervirane hrane in šolskih potrebščin za otroke, ki jih je Slovenska Karitas namenila najbolj potrebnim v Sloveniji. Pridruži se tudi ti študentskemu teku solidarnosti. Ne odlašaj in seprijavi zdaj!

25. Decathlon študentski tek na grad podpirajo: Slovenska Karitas, ŠOU v Ljubljani, Mestna občina Ljubljana, Športna unija Slovenije, Fundacija za šport, ARC-Kranj d.o.o., Timing Ljubljana, Športni dnevnih EkipaSN, Val 202 ter Zavod ŠKL ter glavni pokrovitelj Decathlon Ljubljana d.o.o.