četrtek, 22. november 2018

Tretji večer migrantskega filma

Kulturno izobraževalno društvo PiNA vabi na tretji večer migrantskega filma, ki bo v četrtek, 22. novembra 2018, ob 19. uri v Palači Gravisi Buttorai (Circolo) v Kopru.

Film, ki bo na ogled je Jupitrova luna, nadrealistični, distopični znanstvenofantastični triler, postavljen nekam vzdolž meja trdnjave Evrope, je senzacionalna, akcije polna, vizualno osupljiva politična alegorija, v kateri se čudeži prodajajo za drobiž.

Aryana, begunca iz države, v kateri divja vojna, med nezakonitim prečkanjem madžarske meje ustreli policist. Ranjen in pretresen se znajde v begunskem taborišču, kjer tamkajšnji zdravnik, cinični dr. Stern, odkrije, da ima mladenič nadnaravne sposobnosti. Odloči se, da ga bo pretihotapil iz taborišča in izkoristil njegov nenavadni dar (vir opisa: Kinodvor).

Film bo podnaslovljen.

Po projekciji bo potekal voden pogovor. Z gostjo, dr. Matejo Sedmak, predstojnico Inštituta za družboslovne študije ZRS Koper, bodo spregovorili o problematiki obravnave priseljencev v našem prostoru, vlogi lokalne skupnosti pri vključevanju priseljencev v lokalno okolje in izzivih, s katerimi se pri vključevanju v novo okolje soočajo priseljenci.

Ogled filma je brezplačen, obvezna je rezervacija vstopnic. Rezervirate jih lahko tukaj: klik.

Dogodek organizirajo v sklopu projekta Središče za medkulturni dialog Koper, s katerim želijo zgraditi spodbudno okolje za vključevanje priseljencev v kulturno, gospodarsko in družbeno življenje. V sklopu projekta so pripravili poseben izbor filmov, ki so jih zaokrožili pod skupnim imenom Večeri migrantskega filma.