sreda, 27. marec 2019

Pripravljeni na vzlet?

Red Bull Paper Wings je največje tekmovanje papirnatih letal, ki v svoje vrste vabi študente, da skupaj zapolnijo zračni prostor po celem svetu.

Pozabi na pilotske kabine in reaktivni pogon; vse kar potrebuješ je navaden bel list papirja, veselje do prepogibanja in seveda zadostno mero domišljije ter ustvarjalnosti; približno poznavanje zakonov fizike je tudi dobrodošlo, a ni nujno.

Kaj je Red Bull Paper Wings?

Red Bull Paper Wings je svetovno prvenstvo v metanju papirnatih letal, ki bo po štirih letih ponovno združilo študente/pilote širom našega planeta. Potek tekmovanja je preprost: naredi svoje letalo in se poteguj v eni izmed treh kategorij.

Kako poteka tekmovanje?

Tekmovanje poteka v dveh fazah. V prvi fazi se odvijajo državne kvalifikacije, kjer bomo našli najboljše slovenske pilote, ki bodo skupaj z zmagovalci iz ostalih držav zapolnili avstrijski zračni prostor in se bodo maja v znamenitem Hangarju 7 potegovali za naziv najboljšega Red Bull Paper Wings pilota.

Tekmovanje bo potekalo v treh kategorijah:

  • Najdaljša preletena razdalja
  • Najdaljši čas letenja
  • Akrobatsko letenje


Kje potekajo slovenske kvalifikacije?

Slovenske kvalifikacije se bodo odvijale na treh različnih lokacijah:

  • Ekonomska fakulteta, Ljubljana (26. marec)
  • Telovadnica GEPŠ, Portorož (27. marec)
  • Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Maribor (2. april).

Na lokalnih kvalifikacijah se lahko pomeriš v dveh kategorijah; najdaljša preletena razdalja in najdaljši čas letenja. Na lokalne kvalifikacije se lahko prijaviš preko Red Bull Paper Wings aplikacije ali pa na uradni spletni strani (klik).

Kako pa lahko sodelujem v kategoriji akrobatskega letenja?

Kvalifikacije za akrobatsko letenje bodo potekale preko družbenega omrežja Instagram. Sodelovanje v tej kategoriji poteka v štirih korakih:

  • V 60 s dolgem videoposnetku prikaži lastno zračno predstavo, narejeno iz papirnatih letal.
  • Videoposnetek naloži na svoj Instagram račun, označi @redbull in dodaj #redbullpaperwings. Ne pozabi nastaviti lokacije!
  • Spletna skupnost bo izglasovala svoje najljubše posnetke. 3 najbolje uvrščene posnetke bo pregledala strokovna žirija, ki bo izmed njih izbrala lokalnega zmagovalca.
  • Zmagaj in odpotuj v znameniti Hangar 7.


Že od osnovne šole nisem zlagal papirnatih letal, kaj sedaj?

Nič zato, mislili smo tudi na to. Skoči na Google Play Store oziroma na Apple App Store in si prenesi Red Bull Paper Wings aplikacijo, ki te bo korak za korakom vodila skozi postopek zlaganja letal.

Koliko pa stane prijavnina?

Kot vsi redbullovi študentski dogodki, je tudi Red Bull Paper Wings brezplačen. Vse kar potrebuješ za sodelovanje je 18 let, kreativnost in željo po zabavi.

Kaj pa nagrada?

Globalni zmagovalci iz vseh treh kategorij in zmagovalec AR igre bodo za nagrado prejeli Red Bull Air Race Weekend Experience, ki vključuje letalske karte, nastanitev, prepustnico za ogled treninga ter tekme v danem vikendu, dostop do kluba/sky loungea (odvisno od tekmovanja), voden ogled in meet & greet z enim izmed Red Bull Air Race pilotov.

Za več informacij pa skoči na uraden Facebook dogodek (klik) ali pa na uradno internetno stran dogodka (klik).

Se vidimo na vzletni stezi!