sreda, 26. februar 2020

Madagaskar: otok v Afriki, kjer čas teče drugače

vhod fm pef

Alumni klub UP PEF vabi na predavanje diplomantke Tjaše Car, mag. prof. raz. pouka Madagaskar: otok v Afriki, kjer čas teče drugače v sredo, 26. februarja 2020, ob 17.00 v predavalnici FM3 (UP PEF, pritličje, Cankarjeva 5, Koper).

___________________________________________________________________________

Predstavitev predavanja Tjaše Car, diplomantke magistrskega študijskega programa Razredni pouk na UP PEF, ki bo predstavila tudi potek prostovoljnega dela na Madagaskarju, bo prišla na fakulteto na povabilo somentorice dr. Marine Volk:

Po polletnih pripravah na odpravo se nas je devet prostovoljcev lansko leto meseca julija za šest tednov odpravilo na konec sveta in levo. Madagaskar, ki se mi je zdel tako oddaljen in neznan, kot le malo stvari do sedaj, je postal tako domač, kot le redki. Dotaknil se me je v vsej svoji lepoti in pristnosti. Skromni otroci, nasmejani obrazi, kljub hudi revščini, riž na vsakodnevnem meniju, divja narava in bogata kultura. Iz glavnega mesta na topel jug, čez visoko planoto na obalni zahod in nazaj v majhen čudež ob glavnem mestu.

Če te zanima, kako je potekala šesttedenska pustolovščina in izkušnja prostovoljnega dela na prečudovitem Madagaskarju, pridi na potopisno predavanje. Ti se usedeš in prisluhneš … Jaz ti povem zgodbo o preprostih ljudeh z iskrenimi nasmehi.