ponedeljek, 15. april 2019

Kdo je zares obremenjen v šoli?

zdrava trznica otroci joga delavnica

Društvo študentov biopsihologije v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem ponovno organizira Biopsihološke dneve. Predavanja in delavnice bodo potekala od 15. do 19. aprila v prostorih Študentske organizacije univerze na Primorskem (Čevljarska ulica 27, 6000 Koper).

Letošnja tema sklopa predavanj se glasi (Ne) stresno o stresu?!. Tekom različnih predavanj in delavnicami se bodo udeleženci spoznali tako z biološkimi kot tudi s psihološkimi vidiki stresa.

Ker živimo v času, ko so storilnostna naravnanost in produktivnost nemalokrat le majhna skrb za posameznika, vendar osrednja gonila današnje družbe, je ozaveščanje ter izobraževanje o različnih vidikih stresa izredno pomembno. "Razumemo, da se v omenjenih razmerah posameznik velikokrat lahko počuti nemočnega, izčrpanega in preobremenjenega. Upamo, da bomo skozi predavanja in delavnico skupaj gradili boljše razumevanje o doživljanju stresa ter skupaj spoznavali, kako lahko čim bolje poskrbimo za svoje duševno zdravje," sporočajo študenti biopsihologije.

Vstop je za vse vsebine prost. 

Facebook dogodek: Klik 

Program:

Ponedeljek, 15.4.2019
Kdo je zares obremenjen v šoli? / dr. Kristijan Lešnik Musek / 16.00
Čuječnost - obvezna sestavina kvalitetnega življenja (delavnica) / Mojca Majerle, uni. dipl. psih. / 18.00

Torek, 16.4.2019, 
Stres - vzroki in posledica (ne)zadovoljenosti socialnih potreb / dr. Simona Gomboc / 15.30

Sreda, 17.4.2019
Psihobiota in stres / dr. Gorazd Drevenšek / 17.00

Petek, 19.4.2019
Stres, kognicija in spanje / dr. Anton Grad in dr. Bojan Rojc / 16.00
Recepti v vzgoji? / Marko Juhant / 18.00