ŠOUP Študentska organizacija Univerze na Primorskem

  • 086218b2ac4369b7cefd2acbee0be8b1 xl

V španskem mestu Antequera je med 1. in 9. julijem potekalo Evropsko univerzitetno prvenstvo v rokometu, na katerem je sodelovala ženska ekipa Univerze na Primorskem in zasedla 10. mesto.

Na prvenstvu je nastopilo 22 ekip iz 21 univerz, 12 v moški konkurenci in 10 v ženski konkurenci. Pri moških so si naslov priborili igralci Univerze Suceava iz Romunije, pri ženskah pa članice Univerze Köln iz Nemčije.
 
Primorsko žensko ekipo so sestavljale Valentina Panger, Klara Hrovatič, Lea Krajnc, Katja Sešel, Vita Kocet, Urška Ivanovič, Andrejka Leban, Janja Klančar in Dorina Kiralj.
 
Te so igrale v skupini A in izgubile vse tri dvoboje, premagale so jih Univerza Malaga (31:47), Univerza Ovidius iz Constante (32:44), Univerza Aveiro (27:47) in Univerza Akdeniz (26:52).
 
Rokometašice primorske unvierze so se na koncu borile za deveto mesto in morale priznati premoč turški ekipi Univerze Aksaray (32:47), tako da so osvojile deseto mesto.
 
Čeprav se Primorke niso borile za najvišja mesta, pa so vseeno pustile globok pečat. Ekipa je namreč prejela posebno nagrado za Fair Play, obenem pa je bila njihova igralka Lea Kranjc, študentka Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, s 64 goli najboljša strelka prvenstva (na spodnji sliki).
 
 
Mihelič pohvalil borbenost svojih igralk
 
Trener primorske ekipe Matej Mihelič je po koncu tekmovanja povedal: »Najprej bi se rad zahvalil igralkam za pokazano borbenost. Prav tako bi se rad zahvalil vsem, ki so nam omogočili odhod v Španijo. Tukaj seveda v prvi vrsti imam v mislih Univerzo na Primorskem, ki ima posluh za univerzitetni šport ter Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Univerzitetno športno zvezo Primorske (UŠZP), ki podpirajo praktično vse športne aktivnosti študentov UP. V Španijo smo zaradi poškodb in Eurofesta, ki je potekal v istem terminu, odšli brez nekaj igralk, ki bi morale igrati ključne vloge. Na prvenstvu se je izkazalo, da študentje igrajo kakovosten rokomet. V prihodnje se bo delala v smeri oblikovanja tudi moške zasedbe, saj menim, da imamo precej kakovostne rokometaše na UP.«
 
KONČNA RAZVRSTITEV
 
Ženske
 
1. Univerza Köln
 
2. Univerza Aveiro
 
3. Univerza Nijmegen
 
...
 
10. Univerza na Primorskem
 
 
 
Moški
 
1. Univerza Suceava
 
2. Univerza Duisburg-Essen
 
3. Univerza Montpellier

DOGODKI