ŠOUP Študentska organizacija Univerze na Primorskem

  • #withrefugees

Zavod Primorsko svetovalno središče (PRIMSS) v sodelovanju z Mestno občino Koper, Osnovno šolo Pier Paolo Vergerio in Osnovno šolo Koper, v tekočem tednu pripravlja različne aktivnosti z namenom širjenja zavesti o globalni kampanji #WithRefugees in svetovnega dneva beguncev, ki se obeležuje 20. junija.

V torek in sredo, 20. ter 21. junija, bo v popoldanskih urah v koprski Taverni moč obiskati razstavo likovnih izdelkov »Vsi otroci smo samo otroci. Ustvarjanje ob Svetovnem dnevu beguncev«. Otroci koprskih osnovnih šol so skozi ustvarjanje v likovnih izdelkih ponazorili zgodbe družin z mednarodno zaščito in vtise iz delavnic, ki smo jih izvedli v prvi polovici meseca. V noči s torka na sredo bo pa Mestna občina Koper v modro osvetlila kar tri občinske objekte (Mestni stolp - zvonik, Bastion in Ukmarjev trg). 
 
Z osvetlitvijo se ozavešča in izraža podpora globalni kampanji #WithRefugees, s katero želijo podporniki kampanje sporočiti svetovnim voditeljem, da javnost stoji z begunci in da je potrebno poiskati konkretne rešitve za svetovno begunsko krizo. Prav tako kampanja spodbuja in poziva k spoštovanju in strpnosti do vseh ljudi na poti,” sporoča Nina Markovič, predstavnica zavoda PRIMSS. 

DOGODKI

29. jun 21:00

Ob četrtkih v Art kino Odeon Izola

Art kino Odeon Izola, Ulica Prekomorskih brigad 4, Izola
30. jun 00:00

Raziskovanje življenja v morju in ob...

Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič
30. jun 19:00

13. MareziJazz

Marezige
12. jul 20:30

Festival JEFF 2017

Pokrajinski muzej Koper