ŠOUP Študentska organizacija Univerze na Primorskem

  • Gledališka vaja Gorazd Žilavec Foto: Varmuž

Delavnica gledališke igre in režije je namenjena igralcem, režiserjem in igralcem-režiserjem, ki jih pri gledališkem ustvarjanju zanima tudi oziroma predvsem komedija v najširšem pomenu. Ukvarjali se bomo pretežno z uprizoritvenimi postopki, ki se osredotočajo na smešno in komično v gledališču.

Raziskovali bomo, kaj vse je komedijski potencial, kaj so komedijske oblike in zvrsti, kaj so ključne prvine in izrazna sredstva, kako komedijske elemente v uprizoritvi podpreti, razviti in izumiti … Seznanili se bomo z različnimi pristopi oziroma izhodišči: komično bomo raziskovali preko  komedijske literarne predloge, nekomedijske literarne predloge in tudi brez (literarne) predloge. Poseben poudarek bo na spodbujanju skupinske kreativnosti in sproščene komunikacije med vsemi ustvarjalci.
 
V delavnici bomo na praktični način spoznali tako igralčevo kot režiserjevo pot v procesu ustvarjanja predstave. Delo bo potekalo po skupinah: po uvodnem, skupinskem delu bodo »igralci« in »režiserji« ločeno spoznavali vsak svoj aspekt ustvarjanja. Skupine bomo spet premešali (več skupin - režiserji in igralci skupaj), ustvarjali prizore in se spet srečevali na skupnih srečanjih, kjer bomo evalvirali delo, ki smo ga opravili po skupinah ali individualno. Tako bomo lahko združili izkušnje režije in igre v skupnem procesu in imeli uvid v izdelke svojih kolegov – režiserjev ali igralcev.
 
KDAJ: 3. - 8.7.2017, rok prijave 19.6.2017
KJE: Koper
KOLIKO: 140 Eur
 
Celoten razpis delavnice: Klik

DOGODKI

15. sep 23:59