ŠOUP Študentska organizacija Univerze na Primorskem

  • glass 617387 960 720

Živa energija!

Verjetno ste že slišali, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, gotovo pa vas manj ve, čemu je temu tako.

Ponoči poteka v telesu regeneracija celic, tkiv in organov, zato je naše telo zjutraj brez goriva za energijo. Z zajtrkom zbudimo naš metabolizem, ga spodbudimo uporabljati energijo in pripravimo na nov dan. Ljudje, ki izpustijo obrok zajtrka naj bi bili bolj utrujeni, razdražljivi in nemirni. Med vsemi drugimi pozitivnimi lastnostmi uživanja zajtrka je tudi ta, da pripomore pri oblikovanju »zdravih navad«, kar pomeni, da zajtrkovati ali ne zajtrkovati zagotovo ni več vprašanje, temveč je vprašanje: kaj jesti za zajtrk?


Na to vam odgovorijo naši promotorji, ki danes in jutri, v sodelovanju s Klas Koper nudijo »Zdravi zajtrk«! KJE? Preveri TUKAJ.   

V trgovinici Klas Koper s pomočjo majhnega mlinčka, vsak dan pripravijo sveže stisnjene polnovredne pirine kosmiče, ki vsebujejo kalček, kar pomeni da so »živa energija«. Dodajo jih v domač jogurt in jih v kombinaciji z različnimi marmeladami opojnih okusov ali svežim sadjem ponujajo kot zdrav in krepčilni obrok. Vsak jogurt posujejo z granolo, ki vsebuje pečene mandlje, pražene pirine kosmiče in druge opojne sestavine, ki vsako jutro zadišijo po »zdravem«.

Vabljeni na »Zdravi zajtrk« in tudi druge aktivnosti, ki se bodo odvile tekom Zdravega maja 2017!  
 

DOGODKI

15. sep 23:59