ŠOUP Študentska organizacija Univerze na Primorskem

  • komorni zbor aegida

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) že od leta 2004 in je od leta 2010 društvo v javnem interesu, v tem tednu vabi na še en koncert mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices.

Komorni zbor Aegida se konec tedna odpravlja v Sofijo (Bolgarija), kjer bo nastopil na tamkajšnjem mednarodnem zborovskem festivalu. Občinstvu se bo predstavil s projektom "Med vzhodom in zahodom" z deli slovenskih (Andrej Makor, Patrick Quaggiato, Tine Bec in Ambroč Čopi) in tujih skladateljev. Pred odhodom bodo Aegidovke in Aegidovci v petek zvečer, 28. aprila 2017, ob 20. uri nastopili v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru, na poti do Bolgarije (v soboto, 29. aprila) pa še v Nišu (Srbija).
 
P R O G R A M 
 
Pavel Chesnokov (1877–1944)
SPASENIE SODELAL
 
Sergei Rachmaninov (1873–1943)
BOGORODITSE DJEVO
 
Sergey Khvoshchinsky (1957)
BOGORODITSE DJEVO, RADUJSJA
 
Arvo Pärt (1935)
BOGORODITSE DJEVO
 
Andrej Makor (1987)
TRI DUKHOVNIYKH KHORA
- Bogoroditse Djevo
- Tebe poem
- Otche nash                 
 
Alfred Schnittke (1934–1998)
TRI DUHOVNA HORA
- Gospodi Iisuse
- Otche nash
 
Patrick Quaggiato (1983)
KHVALITE GOSPODA: DVA DUKHOVNIYKH KHORA
- Otche nash
 
***
 
Benjamin Britten (1913–1976)
A HYMN TO THE VIRGIN
 
Andrej Makor (1987)
O MAGNUM MYSTERIUM
 
Andrej Makor (1987)
O LUX BEATA TRINITAS  (sv. Ambrož)
 
Tine Bec (1993)
AVE MARIS STELLA
 
Ambrož Čopi (1973)
AVE MARIS STELLA 
 
Ambrož Čopi (1973)
TRE SACRE CANZIONES
- Laudate Dominum, omnes gentes
 
Vytautas Miškinis (1954)
BONUM EST CONFITERI DOMINO (Psalm 92)
 
 
Vabljeni, da se petkovega koncerta v Kopru udeležite v čim večjem številu. 
Čaka nas čudovit in edinstven večer.
 
Vstop na koncert je prost.
Organizatorji bodo zbirali prostovoljne prispevke.
 
CV
 
Septembra 2015 se je ob prvem srečanju generacij Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem porodila želja po nadaljnjem druženju pevk in pevcev, ki so sooblikovali prvo desetletje zbora. V tem obdobju so se stkala iskrena prijateljstva, zasedba in posamezniki pa pridobili dragocene izkušnje na domačih in tujih koncertnih odrih ter tekmovanjih, od koder se je zbor vračal z najvišjimi uvrstitvami, na mariborski Naši pesmi pa si jo pripel kar pet zlatih plaket. Svoje vidnejše posnetke je izdal na sedmih zgoščenkah.
 
Sestav, poimenovan Komorni zbor AEGIDA, tako projektno združuje dolgoletne zborovske pevke in pevce, ki so prepevali v APZ UP, v želji po obujanju najžlahtnejših pevskih spominov in druženju z glasbo. Zbor se je do sedaj predstavil z božičnim koncertom decembra 2015, z dvema celovečernima koncertoma (Postojna, Koper), kjer je premierno izvedel kar štiri nove skladbe (P. Merku, A. Makor, P. Quaggiato, T. Bec), ter s skupnim koncertom z ameriškim univerzitetnim zborom julija 2016 v Kopru. V septembru 2016 je skupaj s Komornim zborom Glasis zapel v koprski cerkvi sv. Bassa, v novembru je sodeloval na diplomskem koncertu asistentke dirigenta na Konservatoriju za glasbo v Trstu, decembra lani pa je nastopil na koncertu Prepletanja v stolni cerkvi v Kopru.
 
Zbor vodita skladatelj Ambrož Čopi in Andreja Tomažič Hrvatin.

DOGODKI

15. sep 23:59