ŠOUP Študentska organizacija Univerze na Primorskem

  • vs gallina

Simfonic voices: Prikupnih pet

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP) v nedeljo, 12. februarja 2017, ob 19.30 vabi v galerijo Frančiškanskega samostana sv. Ane v Kopru, kjer bomo kulturno dogajanje obogatili z nastopom Vokalne skupine Gallina.

V okviru cikla Simfonic voices bomo prisluhnili programu "Prikupnih pet", kot nosi ime njihova druga zgoščenka, izdana konec leta 2016.
 
Gallina je s programom "Prikupnih pet" v letu 2016 gostovala na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini ter se s ciklom sakralnih koncertov po cerkvah s poslikavami Toneta Kralja predstavila doma in v zamejstvu (Avstrija, Italija).
 
V Gallini pod umetniškim vodstvom Ane Erčulj pojejo Maša Simčič (sopran), Urška Banovec (sopran), Ana Plemenitaš (alt) in Višnja Fičor (alt).
 
Vstop na koncert je prost. Pridružite se nam in skupaj bomo doživeli pravi zaključek kulturno-prazničnega tedna.
 
CV
 
Vokalni sestav, ki ustvarja pod imenom Gallina, je nastal konec leta 2010. Gallina veliko pozornosti namenja izvajanju slovenske ljudske in umetne glasbe, skladbam svetovne zborovske literature od renesanse do sodobnosti, skladbam zlatega časa slovenske popevke, na repertoarju pa se najdejo tudi tuje skladbe vokalnega jazza in popa. Še posebej pomembno poslanstvo skupine je spodbujanje mladih skladateljev k ustvarjanju novih skladb in s tem k bogatenju ženske vokalne in zborovske zakladnice.
 
V dosedanjem delovanju je Gallina dosegla vrsto vidnejših uspehov, med pomembnejšimi lahko izpostavimo: zlato priznanje z odliko z Regijskega tekmovanja odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin 2013 (Slovenija), zlato plaketo in priznanje za najboljšo vokalno skupino tekmovanja Naša pesem 2014 (Slovenija) in drugo nagrado v kategoriji vokalnih skupin ter drugo mesto v kategoriji romantika mednarodnega tekmovanja Polifonico Arezzo 2014 (Italija). V letu 2014 je skupina izdala svojo prvo zgoščenko Kurje gospe. Leta 2015 je Gallina na mednarodnem tekmovanju v Petrinji »Lipanjski zvuci« (Hrvaška)zmagala v kategorijah klasične in folklorne glasbe ter osvojila Grand Prix. 
 
Gallino zaradi svoje specifičnosti in prepoznane kvalitete v goste vabijo številni slovenski in tuji organizatorji. V letu 2015 so nastopile na slovenskih in mednarodnih festivalih: »Festa della musica attiva« (Piazzola sul Brenta, Italija), 11. Mednarodni zborovski festival (Koper, Slovenija), Festival Lent (Maribor, Slovenija) in Mednarodni zborovski festival Kragujevac (Kragujevac, Srbija). 
 
Gallina je s programom »Prikupnih pet« v letu 2016 gostovala na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini ter se s ciklom sakralnih koncertov po cerkvah s poslikavami Toneta Kralja predstavila doma in v zamejstvu (Avstrija, Italija). Skupina je konec leta 2016 izdala svojo drugo zgoščenko »Prikupnih pet« (Charming five) in se s sklopom koncertov Zimzelena Gallina predstavila na različnih atraktivnih ljubljanskih lokacijah.
 

DOGODKI

15. sep 23:59