ŠOUP Študentska organizacija Univerze na Primorskem

  • orkester kgbl

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) že od leta 2004 in je od leta 2010 društvo v javnem interesu, vabi na instrumentalni koncert mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices.

Koncert bo v četrtek, 2. februarja 2017, ob 19.30 uri v Protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška v Kopru. Na koncertu bomo prisluhnili Simfoničnemu orkestru Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (KGBL) pod vodstvom dirigenta Slavena Kulenovića.
 
Vstop na koncert je prost. 
Lepo vabljeni.
 
 
CV
 
Simfonični orkester KGBL Ljubljana
 
Simfonični orkester srednje stopnje Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana deluje vse od ustanovitve šole, leta 1953. Njegov namen je uvajati učence v orkestralno igro in spoznavanje literature, obenem pa najboljšim učencem omogočiti, da nastopijo z njim kot solisti. V preteklih šolskih letih je poleg dveh rednih nastopov; koncert ob Kulturnem prazniku in podelitvi Škerjančevih priznanj in diplom ter zaključnega spomladanskega nastopa nastopil tudi na številnih gostovanjih slovenskih in tujih krajih: Murska Sobota, Velenje, Krško, Zagorje, Jesenice, Laško, Kamnik, Domžale, Žalec, Celje, Postojna, Vrhnika, Semič, Sežana, Koper, Trst, Gorica in Celovec. Orkester je bil gost na številnih priznanih festivalih med njimi tudi Festival Ljubljana. Februarja 2015 je gostoval na zelo odmevni turneji v Bosni in Hercegovini (koncert v sloviti sarajevski Vijećnici). V letu 2015 je orkester posnel Božični koncert za Radiotelevizijo Slovenije ter Slavnostni koncert predvajan v 2016.
 
Nekaj posnetkov koncertov je na treh zgoščenkah, ki so bile izdane ob jubilejih šole. Orkester je v zadnjih 20 letih izvedel več kot 15 skladb slovenskih skladateljev, ki so bile posvečene prav mladim izvajalcem KGBL. Simfonični orkester Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana so v preteklosti vodili: Vinko Šušteršič, Franci Rizmal (1987-1991), Tomaž Habe (1991-2011), Živa Ploj Peršuh (2012-2014). Leta 2014 je vodenje Simfoničnega orkestra prevzel dirigent in pianist Slaven Kulenović.
 

Slaven Kulenović

Dirigent in pianist Slaven Kulenović je na Akademiji za glasbo v Ljubljani najprej študiral klavir v razredu Dubravke Tomšič Srebotnjak, kjer je leta 2007 z odliko (diploma “Summa cum laude”) tudi diplomiral, nato pa dirigiranje v razredu Milivoja Šurbka. Med študijem klavirja je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo za odlično interpretacijo Mozartovega koncerta za klavir in orkester v c-molu. S solističnimi recitali in kot komorni glasbenik je nastopal v Nemčiji, Avstriji, Italiji, Južni Koreji, Hrvaški, Srbiji, Bosni in Hercegovini in v Sloveniji. Nastopil je kot solist z Orkestrom Slovenske filharmonije. Izpopolnjeval se je na številnih dirigentskih mojstrskih tečajih in poletnih šolah (Mark Stringer, George Hurst, Wolfgang Dörner, Klaus Arp, Andrey Boreyko, George Pehlivanian). Dirigiral je Simfoničnem orkestru Akademije za glasbo, Pihalnem orkestru Akademije za glasbo, Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, Simfoničnemu orkestru romunskega radia, Orkestru MIO 2012, Orkestru Branimir Slokar akademije, Komornem godalnem orkestru Akademije za glasbo, Simfoničnemu orkestru Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, Simfoničnemu orkestru Domžale-Kamnik. Je profesor klavirja in komorne glasbe na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Od novembra 2013 dirigira in umetniško vodi Simfonični orkester Domžale – Kamnik in od februarja 2014 Simfonični orkester Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

DOGODKI

15. sep 23:59