sreda, 23. maj 2018

Osnove kinezioteapinga in klasične masaže

kinezio teaping

Študentska organizacija Univerze na Primorskem s študenti in Študentskim svetom UP Fakultete za vede o zdravju od aprila do junija pripravlja projekt ŠOUPreventiva, namen katerega je ozaveščanje in učenje udeležencev nudenja temeljnih postopkov oživljanja (TPO) ter preventivnih ukrepov za ohranjanje in preprečevanje zdravstvenih težav.

Projekt ŠOUPreventiva zajema sklop 9-ih delavnic, ki jih bodo izvajali študenti UP Fakultete za vede o zdravju v sodelovanju z Rdečim križem območne enote Koper. Delavnice bodo potekale vsako sredo od 11. aprila do 13. junija od 14. do 17. ure (razen delavnice dne 16.5., ki se bo odvila od 18. do 21. ure) v večnamenskem prostoru Študentskega centra UP.

Šesta delavnica: Osnove kinezioteapinga in klasične masaže
Potrebna je prijava TUKAJ.


Seznam delavnic projekta ŠOUPreventiva:

 • Osnove kinezioteapinga in klasične masaže (23.5.2018), izvajalka: Anja Andrenšek
  Šport je v današnji družbi zelo popularen, ne znajo pa vsi športati. Posledica so poškodbe, ki pa jih zaradi nepoznanosti zanemarimo ali ignoriramo, ter športamo naprej. S tem se naredi več škode kot koristi. zaradi slednjega se bodo udeleženci na delavnici lahko naučili kinezoteapinga ter osnov klasične masaže. Poleg tega se bo prikazalo tudi tehniko bandažiranja, s katero se ublaži nadaljni nastanek poškodbe.
 • Imobilizacije (30.5.2018), izvajalka: Iris Ozimič
  Naučili se bomo osnov imobilizacije, kako z enostavnimi triki, z največ tremi trikotnimi rutami, naredimo imobilizacijo uda. Predstavilo se bo tudi bolj specifične zlome, kot so medenica, stegnenica, hrbtenica. Seveda pa brez teoretične podlage ne gre.
 • Samopregledovanje dojk in mod - predstavitev preventivnih programov za zgodnje odkrivanje rakavih obolenj (6.6.2018), izvajalci: Marko Petrović, Iris Ozimič, Tamara Pavlović.
  Današnja družba že več govori o rakavih obolenjih pa še vedno premalo. V ta namen se organizira delavnica, ki bo predstavila kako se lahko ženske in moški sami pregledamo za raka na dojkah ali modah. Rak na modih se namreč pojavlja med 18 in 30 letom, za raka na dojki opa so ženske najbolj dovzetne med 20 in 50 letom starosti. V tej delavnici se bomo naučili, kako izgleda rak dojke in mod, kako ga najlažje odkrijemo, kako ukrepati in seveda kako se samopregledujemo. Na odelih bomo prikazali, kako tudi rak izgleda, ko ga dejansko dobite. Kot zanimivost bo prikazana še simulacija nosečnosti.
 • Spolno prenosljive bolezni (13.6.2018), izvajalka: Tamara Pavlović
  Na delavnici se bo predstavilo spolno prenosljive bolezni, poudarilo najpogostejše ter se povedalo kako se le te pokažejo, kakšni so simptomi in znaki obolenj, pri tem pa bomo predstavili, kako ukrepati če pride do le-teh. V samem predavanju se bo predstavilo tudi zaščitna sredstva in preventiva pred prenosom.