torek, 28. julij 2020

Kultura raztura

Frivolus 2018_Kim Shine Photography

Kultura raztura je projekt resorja za interesne dejavnosti Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), namenjen kulturnemu udejstvovanju mladih.

Projekt omogoča vključevanje mladih umetnikov in ponuja priložnosti predstavitve svojih produkcij širši javnosti, s čimer pridobivajo izkušnje in odzive javnosti iz prve roke še v času študija.

PPF Mladi raztura

V sodelovanju s Primorskim poletnim festivalom s ŠOUP je letos nastala novost, in sicer PPF Mladi, ki kulturno raztura poletje.


Glavni namen štiridnevne prireditve Kultura raztura - PPF Mladi je predstaviti mlade ustvarjalce, ki svojo kreativno plat izražajo preko raznih kulturnih vsebin. Vsem obiskovalcev  bomo s pestrimi kulturnimi vsebinami in kvalitetnim dogajanjem skušali približati umetniško izražanje ter delovanje mladih iz šestih evropskih in sosednjih držav.

Prireditev bo trajala od 28. julija do 20. avgusta. Tekom prireditve se bodo zvrstili raznolike gledališke in filmske predstave, ki bodo nasitile obiskovalce z različnimi kulturnimi okusi. V štirih festivalskih dneh si bodo obiskovalci lahko ogledali šest akademskih gledaliških in filmskih produkcij.


Med drugim bodo režiji Ivana Lobode 28. julija izvedli Služkinje, premiero dramskega prvenca francoskega pisatelja in političnega aktivista Jeana Geneta. 

Poletno razturanje mladih v kulturi

V sodelovanju s PPF-jem bo od 7. do 9. avgusta potekal tudi Frivolus - festival ulične umetnosti, ki se bo letos v Kopri izvedel že petič.

Dogodki v Kopru

Poletje 2020 v destinaciji Koper zaznamuje vsakodnevni program z gledališkimi večeri, uličnimi predstavami, glasbenimi festivali in koncerti ter drugim zanimivim dogajanjem. 

Poletje z biseri

Jeff

Projekt sofinancira Mestna občina Koper.
Medijski pokrovitelj je Regional.

Partnerji dogodka:

Primorski poletni festival